Aito tiramisu

3 h 40 min
3.6
0

Aito tiramisu

Teksti Saara Törmä
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 dlespressoa
  • 2 rklsokeria

Sabayon

  • 2 kplkeltuaista
  • 3/4 dlsokeria
  • 3/4 dljälkiruokaviiniä (esim. marsala)

Lisäksi

  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 200 gsavoiardikeksejä
  • 1 rklkaakaojauhetta

Tee näin

3 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN3 h

Liuota espressoon sokeri, jäähdytä. Jos valmistat kahvin tavallisessa kahvinkeittimessä, mittaa espressopuruja suodattimeen kaksinkertainen määrä.

Vaahdota sabayonin keltuaiset vesihaudekattilan yläosassa tai metallikulhossa. Vatkaa joukkoon sokeri ja marsala. Käyttäessäsi jotain muuta viiniä kuin marsalaa, lisää mukaan tilkka mantelilikööriä, sillä marsalassa on voimakkaan mantelinen maku. Kuumenna seos vesihauteessa samalla vatkaten, kunnes se sakenee tukevaksi kuin löysähkö kermavaahto.

Pehmitä kulhossa juusto ja sekoita joukkoon jäähtynyt sabayon. Sekoita kermavaahto juustoseoksen joukkoon.

Kasta savoiardikeksit yksi kerrallaan espressoon ja lado niitä vieri viereen uunivuokaan tai annosvuokiin. Kaada päälle puolet juustokastikkeesta ja tasoita. Kasta loput keksit espressoon ja tee toinen kerros samaan tapaan. Ripota lopuksi tiramisun pinnalle kaakaojauhetta ja anna tiramisun tekeytyä kylmässä 3–4 tuntia ennen tarjoilua.

•Savoiardikekesejä kutsutaan myös nimellä lady fingers eli tiramisukeksit.

Vinkki!

Tiramisu tarkoittaa italiaksi "nosta minut ylös"
MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä