


Aito tiramisu
3 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 3 h 0 min
Reseptin ainekset
6 annosta
4 dl
espressoa
2 rkl
sokeria
Sabayon
2 kpl
keltuaista
3/4 dl
sokeria
3/4 dl
jälkiruokaviiniä (esim. marsala)
Lisäksi
250 g
mascarponejuustoa
1 dl
kuohukermaa
200 g
savoiardikeksejä
1 rkl
kaakaojauhetta
Aito tiramisu – ohje:
- Liuota espressoon sokeri, jäähdytä. Jos valmistat kahvin tavallisessa kahvinkeittimessä, mittaa espressopuruja suodattimeen kaksinkertainen määrä.
- Vaahdota sabayonin keltuaiset vesihaudekattilan yläosassa tai metallikulhossa. Vatkaa joukkoon sokeri ja marsala. Käyttäessäsi jotain muuta viiniä kuin marsalaa, lisää mukaan tilkka mantelilikööriä, sillä marsalassa on voimakkaan mantelinen maku. Kuumenna seos vesihauteessa samalla vatkaten, kunnes se sakenee tukevaksi kuin löysähkö kermavaahto.
- Pehmitä kulhossa juusto ja sekoita joukkoon jäähtynyt sabayon. Sekoita kermavaahto juustoseoksen joukkoon.
- Kasta savoiardikeksit yksi kerrallaan espressoon ja lado niitä vieri viereen uunivuokaan tai annosvuokiin. Kaada päälle puolet juustokastikkeesta ja tasoita. Kasta loput keksit espressoon ja tee toinen kerros samaan tapaan.
- Ripota lopuksi tiramisun pinnalle kaakaojauhetta ja anna tiramisun tekeytyä kylmässä 3–4 tuntia ennen tarjoilua.
Vinkit!
- Savoiardikeksejä kutsutaan myös nimellä lady fingers eli tiramisukeksit.
- Tiramisu tarkoittaa italiaksi "nosta minut ylös".
- Katso täältä suosituin tiramisuohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
