4(218)
Pätkiskakku – tässä on suklaanystävän suosikkiherkku!
1 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h
Pätkiskakku on suklaahullun unelmakakku ja juhlien suosikki. Minttusuklaan makuinen ja samettisen täyteläinen kuorrutus tekee pätkiskakusta ylellisen.
12.11.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
25 annosta
Pätkiskakun pohja
300 gtummaa suklaata
200 gvoita
3 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
6 kplmunaa
1 1/2 dltomusokeria
3 1/2 dlvehnäjauhoja
Pätkiskakun kuorrutus
300 gvoita (huoneenlämpöisenä)
600 gtuorejuustoa (maustamatonta, rasvaa 23–25%)
6 dltomusokeria
420 gsuklaamakeisia (Pätkis-patukoita)
250 gmaitosuklaata

Pätkiskakku valmistuu näin:

  1. Pingota kahden irtopohjavuoan (Ø 18–20 cm) reunan ja pohjan väliin leivinpaperia. (Tarkista, että vuoat mahtuvat yhtä aikaa uuniin.) Voitele ja jauhota vuoat.
  2. Valmista kakkupohjat. Sulata paloiteltu suklaa teräskulhossa vesihauteessa. Sekoita suklaasula tasaiseksi.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kulhossa kuohkeaksi.
  4. Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen edelleen vatkaten.
  5. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset kuivassa, puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
  6. Lisää tomusokeri edelleen vatkaten. Vatkaa, kunnes marenkivaahto on kovaa ja kiiltävää.
  7. Lisää voi-sokerivaahtoon suklaasula ja jauhot. Kääntele taikinaan lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita varovasti, jotta taikina säilyttää kuohkeutensa.
  8. Kaada taikina vuokiin. Paista kakkupohjia 175-asteisen uunin keskitasolla 45–50 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Irrota kakut hieman jäähtyneenä vuoistaan. Anna kakkupohjien jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
  9. Valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi ja jääkaappikylmä tuorejuusto tasaiseksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi.
  10. Sulata pätkispalat ja paloiteltu maitosuklaa teräskulhossa vesihauteessa, välillä sekoitellen. Anna hieman jäähtyä ja lisää suklaasula muuhun täytteeseen. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Jos täyte vaikuttaa liian löysältä, nosta se hetkeksi jääkaappiin.
  11. Leikkaa kumpikin kakkupohja sahalaitaisella veitsellä kahteen osaan.
  12. Levitä kuorrutusta kakkulevyjen väliin ja päälle. Kuorrutus saa jäädä aaltoilevaksi, käytä apuna lastaa tai veistä.
  13. Viimeistele kakun pinta halutessasi suklaarouheella tai muilla koristeilla.
  14. Anna pätkiskakun vetäytyä jääkaapissa mielellään muutama tunti ennen tarjoilua.
  15. Säilytä pätkiskakku viileässä.

Pätkiskakku on ns. naked cake -kakku, jonka reunat jätetään kuorruttamatta ja täyte pursuaa rennosti levyjen välistä. Voit halutessasi levittää kuorrutuksen kauttaaltaan kakun ympärille.

39 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo