Pätkiskakku – tässä on suklaanystävän suosikkiherkku!
1 h 50 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
1 h Pätkiskakku on suklaahullun unelmakakku ja juhlien suosikki. Minttusuklaan makuinen ja samettisen täyteläinen kuorrutus tekee pätkiskakusta ylellisen.
4
Kuvat
Julkaistu 12.11.2014

Pätkiskakku – tässä on suklaanystävän suosikkiherkku!
Reseptin ainekset (25 annosta)
Pätkiskakun pohja
- 300 gtummaa suklaata
- 200 gvoita
- 3 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 6 kplmunaa
- 1 1/2 dltomusokeria
- 3 1/2 dlvehnäjauhoja
Pätkiskakun kuorrutus
- 300 gvoita (huoneenlämpöisenä)
- 600 gtuorejuustoa (maustamatonta, rasvaa 23–25%)
- 6 dltomusokeria
- 420 gsuklaamakeisia (Pätkis-patukoita)
- 250 gmaitosuklaata
Pätkiskakku valmistuu näin:
- Pingota kahden irtopohjavuoan (Ø 18–20 cm) reunan ja pohjan väliin leivinpaperia. (Tarkista, että vuoat mahtuvat yhtä aikaa uuniin.) Voitele ja jauhota vuoat.
- Valmista kakkupohjat. Sulata paloiteltu suklaa teräskulhossa vesihauteessa. Sekoita suklaasula tasaiseksi.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kulhossa kuohkeaksi.
- Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen edelleen vatkaten.
- Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset kuivassa, puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
- Lisää tomusokeri edelleen vatkaten. Vatkaa, kunnes marenkivaahto on kovaa ja kiiltävää.
- Lisää voi-sokerivaahtoon suklaasula ja jauhot. Kääntele taikinaan lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita varovasti, jotta taikina säilyttää kuohkeutensa.
- Kaada taikina vuokiin. Paista kakkupohjia 175-asteisen uunin keskitasolla 45–50 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Irrota kakut hieman jäähtyneenä vuoistaan. Anna kakkupohjien jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
- Valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi ja jääkaappikylmä tuorejuusto tasaiseksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi.
- Sulata pätkispalat ja paloiteltu maitosuklaa teräskulhossa vesihauteessa, välillä sekoitellen. Anna hieman jäähtyä ja lisää suklaasula muuhun täytteeseen. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Jos täyte vaikuttaa liian löysältä, nosta se hetkeksi jääkaappiin.
- Leikkaa kumpikin kakkupohja sahalaitaisella veitsellä kahteen osaan.
- Levitä kuorrutusta kakkulevyjen väliin ja päälle. Kuorrutus saa jäädä aaltoilevaksi, käytä apuna lastaa tai veistä.
- Viimeistele kakun pinta halutessasi suklaarouheella tai muilla koristeilla.
- Anna pätkiskakun vetäytyä jääkaapissa mielellään muutama tunti ennen tarjoilua.
- Säilytä pätkiskakku viileässä.
Pätkiskakku on ns. naked cake -kakku, jonka reunat jätetään kuorruttamatta ja täyte pursuaa rennosti levyjen välistä. Voit halutessasi levittää kuorrutuksen kauttaaltaan kakun ympärille.

Daim-kakku – vastustamaton suklaaklassikko vie jalat alta!
Maku

Suklaa-taatelikakku – sulata kakkutaikinaan levy suklaata ja saat elämäsi mehevimmän joulukakun
Maku

Mutakakku – takuuvarma suklainen herkku
Maku

Paistettu suklaajuustokakku – näyttävä suklaanautinto valmistuu helposti valmiista kekseistä
Maku

Lakritsimutakakku
Maku

Kahden suklaan moussekakku
Maku

Kahden raaka-aineen suklaakakku
Maku