


Pätkiskakku – tässä on suklaanystävän suosikkiherkku!
1 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h 0 min
Pätkiskakku on suklaahullun unelmakakku ja juhlien suosikki. Minttusuklaan makuinen ja samettisen täyteläinen kuorrutus tekee pätkiskakusta ylellisen.
Reseptin ainekset
25 annosta
Pätkiskakun pohja
300 g
tummaa suklaata
200 g
voita
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
6 kpl
munaa
1 1/2 dl
tomusokeria
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
Pätkiskakun kuorrutus
300 g
voita (huoneenlämpöisenä)
600 g
tuorejuustoa (maustamatonta, rasvaa 23–25%)
6 dl
tomusokeria
420 g
suklaamakeisia (Pätkis-patukoita)
250 g
maitosuklaata
Pätkiskakku – ohje:
- Pingota kahden irtopohjavuoan (Ø 18–20 cm) reunan ja pohjan väliin leivinpaperia. (Tarkista, että vuoat mahtuvat yhtä aikaa uuniin.) Voitele ja jauhota vuoat.
- Valmista kakkupohjat. Sulata paloiteltu suklaa teräskulhossa vesihauteessa. Sekoita suklaasula tasaiseksi.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kulhossa kuohkeaksi.
- Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen edelleen vatkaten.
- Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset kuivassa, puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
- Lisää tomusokeri edelleen vatkaten. Vatkaa, kunnes marenkivaahto on kovaa ja kiiltävää.
- Lisää voi-sokerivaahtoon suklaasula ja jauhot. Kääntele taikinaan lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita varovasti, jotta taikina säilyttää kuohkeutensa.
- Kaada taikina vuokiin. Paista kakkupohjia 175-asteisen uunin keskitasolla 45–50 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Irrota kakut hieman jäähtyneenä vuoistaan. Anna kakkupohjien jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
- Valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi ja jääkaappikylmä tuorejuusto tasaiseksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi.
- 10Sulata pätkispalat ja paloiteltu maitosuklaa teräskulhossa vesihauteessa, välillä sekoitellen. Anna hieman jäähtyä ja lisää suklaasula muuhun täytteeseen. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Jos täyte vaikuttaa liian löysältä, nosta se hetkeksi jääkaappiin.
- 11Leikkaa kumpikin kakkupohja sahalaitaisella veitsellä kahteen osaan.
- 12Levitä kuorrutusta kakkulevyjen väliin ja päälle. Kuorrutus saa jäädä aaltoilevaksi, käytä apuna lastaa tai veistä.
- 13Viimeistele kakun pinta halutessasi suklaarouheella tai muilla koristeilla.
- 14Anna pätkiskakun vetäytyä jääkaapissa mielellään muutama tunti ennen tarjoilua.
- 15Säilytä pätkiskakku viileässä.
Pätkiskakku on ns. naked cake -kakku, jonka reunat jätetään kuorruttamatta ja täyte pursuaa rennosti levyjen välistä. Voit halutessasi levittää kuorrutuksen kauttaaltaan kakun ympärille.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat