Pingota kahden irtopohjavuoan (Ø 18–20 cm) reunan ja pohjan väliin leivinpaperia. (Tarkista, että vuoat mahtuvat yhtä aikaa uuniin.) Voitele ja jauhota vuoat.
Erottele munanvalkuaiset ja -keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen edelleen vatkaten.
Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset kuivassa, puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
Lisää tomusokeri edelleen vatkaten. Vatkaa, kunnes marenkivaahto on kovaa ja kiiltävää.
Lisää voi-sokerivaahtoon suklaasula ja jauhot. Kääntele taikinaan lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita varovasti, jotta taikina säilyttää kuohkeutensa.
Kaada taikina vuokiin. Paista kakkupohjia 175-asteisen uunin keskitasolla 45–50 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Irrota kakut hieman jäähtyneenä vuoistaan. Anna kakkupohjien jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi ja jääkaappikylmä tuorejuusto tasaiseksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi.
Sulata pätkispalat ja paloiteltu maitosuklaa teräskulhossa vesihauteessa, välillä sekoitellen. Anna hieman jäähtyä ja lisää suklaasula muuhun täytteeseen. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Jos täyte vaikuttaa liian löysältä, nosta se hetkeksi jääkaappiin.
Leikkaa kumpikin kakkupohja sahalaitaisella veitsellä kahteen osaan.
Levitä kuorrutusta kakkulevyjen väliin ja päälle. Kuorrutus saa jäädä aaltoilevaksi, käytä apuna lastaa tai veistä.
Viimeistele kakun pinta halutessasi suklaarouheella tai muilla koristeilla.
Anna pätkiskakun vetäytyä jääkaapissa mielellään muutama tunti ennen tarjoilua.
Säilytä pätkiskakku viileässä.
Pätkiskakku on ns. naked cake -kakku, jonka reunat jätetään kuorruttamatta ja täyte pursuaa rennosti levyjen välistä. Voit halutessasi levittää kuorrutuksen kauttaaltaan kakun ympärille.