Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suussasulava suklaafudgekakku

55 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 25 min

Tämä tyrmäävä suklaakakku saa sukat pyörimään jaloissasi. Kakun herkullisuus piilee suloisessa suklaafudgessa.

Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
150 g
voita
2 kpl
munaa (M-koko)
2 1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
kahvijuomaa (kylmää)
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Suklaafudgekuorrutus
1 1/2 dl
vispikermaa (rasvaa 38 %)
1 1/2 dl
sokeria
2 rkl
siirappia (vaalea)
100 g
tummaa suklaata
75 g
voita (huoneenlämpöistä)
Pinnalle
2 tl
kaakaojauhetta

Aloita suklaafudgekakun valmistus sulattamalla voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää kahvi.

Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kakku on mehevä mutta kypsä. Anna jäähtyä vuoassaan.

Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna hiljalleen samalla ­sekoittaen. Anna kiehua 5 ­minuuttia sekoitellen, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä sekoitellen 10 minuuttia.

Kaada kuorrutus varovasti jäähtyneen pohjan päälle vuokaan. Anna kakun kiinteytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli. 

Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Tarjoa suklaafudgekakku pehmeän kermavaahdon kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt