Suussasulava suklaafudgekakku

55 min
4.7
2

Suussasulava suklaafudgekakku

Tämä tyrmäävä suklaakakku saa sukat pyörimään jaloissasi. Kakun herkullisuus piilee suloisessa suklaafudgessa.
Teksti Minna Hemming, Emilia Kolari
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 2 kplmunaa (M-koko)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 rklkahvijuomaa (kylmää)
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Suklaafudgekuorrutus

  • 1 1/2 dlvispikermaa (rasvaa 38 %)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 rklsiirappia (vaalea)
  • 100 gtummaa suklaata
  • 75 gvoita (huoneenlämpöistä)

Pinnalle

  • 2 tlkaakaojauhetta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Aloita suklaafudgekakun valmistus sulattamalla voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää kahvi.

Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kakku on mehevä mutta kypsä. Anna jäähtyä vuoassaan.

Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna hiljalleen samalla ­sekoittaen. Anna kiehua 5 ­minuuttia sekoitellen, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä sekoitellen 10 minuuttia.

Kaada kuorrutus varovasti jäähtyneen pohjan päälle vuokaan. Anna kakun kiinteytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli. 

Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Tarjoa suklaafudgekakku pehmeän kermavaahdon kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä