Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Salted caramel -juustokakku

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Tässä huikean hyvässä salted caramel -juustokakussa yhdistyvät kiehtovasti suolainen ja makea! Pyörryttävän hyvä täyte sekoitetaan makeutetusta kondensoidusta maidosta, tuorejuustosta ja espressosta. Kakun päälle kasattu suolarinkeli-toffeekoristelu kerää katseet!

4.5.2015
Reseptin ainekset
20 annosta
Pohja
100 g
voita
2 dl
fariinisokeria
1 kpl
munaa
1 kpl
keltuaista
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelirouhetta (tai pähkinärouhetta)
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
Täyte
600 g
tuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
387 g
kondensoitua maitoa (1 purkki, makeutettua)
3 kpl
munaa
2 kpl
keltuaista
1/2 dl
kahvijuomaa (voimakasta kahvia tai espressoa)
1/2 dl
maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl
vaniljasokeria
Päälle
150 g
toffeeta (esim. Dumle)
1 dl
suolakeksejä (pieniä suolapretzeleitä (esim. Taffel))

Salted caramel -juustokakku – ohje:

Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna ja keltuainen edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne muihin aineksiin. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele taikina jauhojen avulla tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin tunniksi.

Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes se kypsyy ja saa kauniin värin.

Sekoita täytteen ainekset kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi.

Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 45–55 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja saa kauniin värin.

Anna kakun jäähtyä ja siirrä se peitettynä jääkaappiin. Tarjoa kakku mielellään vasta seuraavana päivänä, jolloin rakenne on ehtinyt vetäytyä.

Viimeistele kakku pretzel-suolarinkeleillä ja toffeenpalasilla ennen tarjoilua. 

Leivo juustokakku tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt