Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Oi kuusipuu

Kuusipavlova on joulun jälkiruoka, jota ei raaskisi leikata (mutta kannattaa silti!)

1 h 55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 15 min

Kuusipavlova on koottu pistaasimarengeista, vaniljaisesta kirsikkahillosta ja pehmeästä rahkavaahdosta. Marenkikuusi on helpoin tarjoilla, kun leikkaat sen paloiksi kerros kerrokselta.

3.12.2025
Reseptin ainekset
10 annosta
Marenkipohjat
4
valkuaista
3 dl
sokeria
½ dl (50 g)
pistaasitahnaa
Kirsikka-vaniljahillo
125 g
pakastekirsikoita
125 g
hillosokeria
½ tl
aitovaniljajauhetta
Täyte
2 dl
vispikermaa
1½ dl
maitorahkaa
1 rkl
sokeria
Viimeistely
1 rs (125 g)
karhunvatukoita
1 dl
granaattiomenansiemeniä
½ dl
pistaaseja rouhittuna
3–4
rosmariininoksaa
1 rkl
tomusokeria

Kuusipavlova – ohje:

  1. Laita valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään teräs- tai lasikulhoon. Laita kattilan pohjalle vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Aseta kulho päälle. Varmista, että kulho ei kosketa kiehuvaa vettä.
  2. Sekoittele valkuaisseosta vesihauteessa, kunnes seoksen lämpötila on 60 astetta. Käytä apuna paistomittaria.
  3. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa valkuaisseos sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi.
  4. Lusikoi pistaasitahna ohuena nauhana valkuaisvaahtoon muutaman kerran käännellen. Vältä sekoittamista, jos haluat marenkipohjiin selvästi erottuvia pistaasiraitoja.
  5. Levitä marenki lusikalla leivinpaperin päälle kolmeksi eri kokoiseksi ympyräksi (Ø 21, 17, ja 13 cm). Tee myös yksi pieni marenki.
  6. Kuivata marenkeja 100-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes marengit ovat kuivia. Molemmat pellit voi laittaa yhtä aikaa uuniin myös ilman kiertoilmatoimintoa. Peitä marengit paiston aikana leivinpaperilla, mikäli ne alkavat saada väriä.
  7. Laita kirsikat ja hillosokeri kattilaan. Keitä 10 minuuttia, kunnes kirsikat pehmenevät. Mausta vaniljalla ja jäähdytä kylmäksi. Soseuta hillo halutessasi sileäksi.
  8. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokeri. Irrota granaattiomenasta siemenet.
  9. Kokoa kuusi vadille. Laita isoin levy vadille, levitä kerma-rahkavaahtoa levylle ja lusikoi kirsikkahilloa päälle. Lisää granaattiomenasiemeniä ja karhunvatukoita.
  10. 10
    Tee samoin kaksi seuraavaa kerrosta. Pane pieni marenki huipuksi ja viimeistele tomusokeroiduilla rosmariininoksilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt