


Oi kuusipuu
Kuusipavlova on joulun jälkiruoka, jota ei raaskisi leikata (mutta kannattaa silti!)
1 h 55 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 15 min
Kuusipavlova on koottu pistaasimarengeista, vaniljaisesta kirsikkahillosta ja pehmeästä rahkavaahdosta. Marenkikuusi on helpoin tarjoilla, kun leikkaat sen paloiksi kerros kerrokselta.
Reseptin ainekset
10 annosta
Marenkipohjat
4
valkuaista
3 dl
sokeria
½ dl (50 g)
pistaasitahnaa
Kirsikka-vaniljahillo
125 g
pakastekirsikoita
125 g
hillosokeria
½ tl
aitovaniljajauhetta
Täyte
2 dl
vispikermaa
1½ dl
maitorahkaa
1 rkl
sokeria
Viimeistely
1 rs (125 g)
karhunvatukoita
1 dl
granaattiomenansiemeniä
½ dl
pistaaseja rouhittuna
3–4
rosmariininoksaa
1 rkl
tomusokeria
Kuusipavlova – ohje:
- Laita valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään teräs- tai lasikulhoon. Laita kattilan pohjalle vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Aseta kulho päälle. Varmista, että kulho ei kosketa kiehuvaa vettä.
- Sekoittele valkuaisseosta vesihauteessa, kunnes seoksen lämpötila on 60 astetta. Käytä apuna paistomittaria.
- Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa valkuaisseos sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi.
- Lusikoi pistaasitahna ohuena nauhana valkuaisvaahtoon muutaman kerran käännellen. Vältä sekoittamista, jos haluat marenkipohjiin selvästi erottuvia pistaasiraitoja.
- Levitä marenki lusikalla leivinpaperin päälle kolmeksi eri kokoiseksi ympyräksi (Ø 21, 17, ja 13 cm). Tee myös yksi pieni marenki.
- Kuivata marenkeja 100-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes marengit ovat kuivia. Molemmat pellit voi laittaa yhtä aikaa uuniin myös ilman kiertoilmatoimintoa. Peitä marengit paiston aikana leivinpaperilla, mikäli ne alkavat saada väriä.
- Laita kirsikat ja hillosokeri kattilaan. Keitä 10 minuuttia, kunnes kirsikat pehmenevät. Mausta vaniljalla ja jäähdytä kylmäksi. Soseuta hillo halutessasi sileäksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokeri. Irrota granaattiomenasta siemenet.
- Kokoa kuusi vadille. Laita isoin levy vadille, levitä kerma-rahkavaahtoa levylle ja lusikoi kirsikkahilloa päälle. Lisää granaattiomenasiemeniä ja karhunvatukoita.
- 10Tee samoin kaksi seuraavaa kerrosta. Pane pieni marenki huipuksi ja viimeistele tomusokeroiduilla rosmariininoksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat