Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Paketoi lahjaksi

Saaristolaisnäkkileipä – leivo saaristolaisleivän makeanmaltainen maku rapean rouskuvassa muodossa

1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min

Saaristolaisnäkkileipä valmistuu helposti uunipellillä. Upea jouluinen lahjasetti syntyy, kun pakkaat kimpaleen laadukasta juustoa ja purkillisen hilloa samaan pakettiin saaristolaisnäkkileivän kanssa.

23.11.2025
Reseptin ainekset
noin 24 palaa
2 tl
fenkolinsiemeniä
1 dl
auringonkukansiemeniä
1 dl
kuorittuja hampunsiemeniä
2 dl
karkeita maissijauhoja
1 dl
kaljamaltaita
½ tl
suolaa
2 dl
appelsiinimehua
1 rkl
siirappia
¾ dl
rypsiöljyä

Saaristolaisnäkkileipä – ohje:

  1. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kuivat aineet kulhossa.
  2. Kiehauta mehu ja siirappi kattilassa. Lisää mehu-siirappiseos ja öljy kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota noin 15 minuuttia.
  3. Kumoa taikina uunipellin kokoiselle leivinpaperille. Laita toinen samankokoinen leivinpaperi päälle ja kauli taikina ohueksi levyksi. Liu'uta näkkäri paperin avulla pellille ja poista päällimmäinen paperi.
  4. Paista 150-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä puoli tuntia ennen leikkaamista tai murtamista sopivan kokoisiksi paloiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt