Maku

Hasselpähkinä-semifreddo

5 h 30 min
5
0

Semifreddo, italiaksi ”puolikylmä”, on jäätelön ja jäädykkeen yhdistelmä. Sen pehmeä rakenne syntyy erilaisten vaahtojen risteytyksestä. Tässä hasselpähkinä-semifreddossa pähkinäinen krokanttimuru sekä marengin- ja keksinpalaset antavat ihanaa puruvastusta. Vastustamattoman hyvää!
Tulosta
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (6 annosta)

Pähkinäkrokantti

  • 3/4 dlhasselpähkinöitä
  • 3/4 dlpistaaseja (kuorittuja)
  • 2 dlsokeria

Semifreddoseos

  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlruokosokeria
  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 rklmantelilikööriä (Amaretto)
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta (luomuappelsiinin kuorta hienoksi raastettuna)
  • 1/2 tlkanelia
  • 10 kplmarenkeja (2dl marenkeja murennettuina)
  • 15 kplkeksejä (2 dl keksejä murennettuna, esim. LU Bastogne -kanelikeksit)

Tee näin

5 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN5 h
MITÄ PIDIT?
5