Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Upea jälkiruoka

Merveilleux eli marenki-suklaaleivokset kootaan helposti valmismarengeista ja suklaamoussesta

3 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 3 h 0 min

Valmiista marengeista ja suklaamoussesta koottavat merveilleux-leivokset ovat nimensä mukaisesti upeita. Leivokset ovat mainio jälkiruoka ranskalaiselle illalliselle.

Reseptin ainekset
10 kpl
100 g
tummaa leivontasuklaata (50 %)
20
valmista marenkia
Suklaamousse
200 g
tummaa leivontasuklaata (50 %)
4 dl
vispikermaa

Merveilleux eli marenki-suklaaleivos – ohje:

  1. Valmista ensin suklaalastut. Paloittele suklaa kulhoon. Sulata se vesihauteessa lasi- tai metallikulhossa. Voit myös sulattaa suklaan varovasti mikrossa.
  2. Levitä suklaa leivinpaperin päälle leikkuulaudalle mahdollisimman ohueksi kerrokseksi leivoslastan avulla. Laita suklaa jääkaappiin kahdeksi tunniksi jähmettymään. Riko jähmettynyt suklaa pienehköiksi paloiksi ja laita lautaselle. Pidä jääkaapissa tarjoiluun saakka.
  3. Sulata mousseen tuleva suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Anna suklaan jäähtyä, kunnes se on juuri ja juuri kädenlämpöistä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita muutama lusikallinen kermavaahtoa suklaan joukkoon. Käytä sekoittamisessa nuolijaa. Kääntele suklaaseos kerman joukkoon ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
  5. Kaavi suklaamousse pursotinpussiin tai tukevaan pakastuspussiin. Voit laittaa pussiin pienen tyllan tai leikata pussin suun auki.
  6. Kokoa leivokset kahdesta marengista, jotka liität toisiinsa suklaamoussella. Kokoamissa auttaa, että työvälineet ja kädet ovat viileät. Voit myös jäähdyttää suklaamoussen voi välillä jääkaapissa, jos se alkaa lämmetä.
  7. Laita 10 marenkia tarjottimelle leivinpaperin päälle ja pursota suklaamoussea marenkien ympärille. Paina toinen marenki päälle niin, että tasainen pohja on ylöspäin.
  8. Pursota hieman moussea leivonnaisten päälle ja sivuille. Levitä se tasaisesti pienellä leipurinlastalla tai vastaavalla marenkien päälle ja ympärille.
  9. Painele reunoille ja päälle suklaalastuja. Laita leivonnaiset jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi ja pidä viileässä tarjoiluun asti.

Vinkki!

Marengit voit tehdä myös itse. Marenkien ohje löytyy täältä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt