Maku

Vanhanajan marenki

4 h 15 min
4
3

Vanhanajan marenki

Klassinen marenki syntyy helposti, kun vain malttaa kypsentää sen hitaasti. Nämä vähemmän makeat poutapilven valkoiset marengit maistuvat taivaallisilta.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 kplkananmunan valkuaista
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • suolaa (ripaus)

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h

Erottele valkuaiset tarkasti ja laita ne puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Tässä paras on kunnon yleiskone, sillä vaahdon voi huoletta unohtaa vatkautumaan pitkäksikin aikaa. 

Lisää etikka ja ripaus suolaa. 

Lisää sokeria vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Kun kaikki ainekset ovat vatkautuneet tahmeaksi ja kiiltäväksi massaksi on se valmista.

Lämmitä uuni 125 asteeseen, mikäli käytät kiertoilmauunia 100 astetta on sopiva. 

Pursota massasta haluamasi kokoisia marenkeja leivinpaperin päälle. Vaihtoehtoisesti voit levittää massan myös lastalla levyksi. 

Kuivata marenkia ensin 1,5 tuntia 125 asteessa, minkä jälkeen uunin voi sammuttaa ja unohtaa marengit sinne, mutta vähintään 2 tunniksi.

Vinkki!

Säilytä marenkeja aina kuivassa tilassa. Paperipussi on tähän paras vaihtoehto.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä