


Marenki – näin onnistut täydellisen rapeiden marenkien valmistuksessa
4 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 4 h 0 min
Marenki onnistuu helposti, kunhan vain maltat kypsentää sen riittävän hitaasti. Nämä vähemmän makeat, poutapilven valkoiset marengit maistuvat taivaallisilta. Kokeile vaikka!
Reseptin ainekset
6 annosta
Marenki
4
kananmunan valkuaista
2 dl
sokeria
1 tl
väkiviinaetikkaa
ripaus
suolaa
Marenki valmistetaan näin:
- Erottele valkuaiset tarkasti ja laita ne puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Tässä paras on kunnon yleiskone, sillä vaahdon voi huoletta unohtaa vatkautumaan pitkäksikin aikaa.
- Lisää etikka ja ripaus suolaa.
- Lisää sokeria vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Jatka vatkausta, kunnes kaikki ainekset ovat vatkautuneet tahmeaksi ja kiiltäväksi massaksi.
- Lämmitä uuni 125 asteeseen. Kiertoilmauunissa riittää 100 astetta.
- Pursota massasta haluamasi kokoisia marenkeja leivinpaperin päälle. Vaihtoehtoisesti voit myös levittää massan lastalla levyksi.
- Kuivata marenkia ensin 1,5 tuntia 125 asteessa. Sammuta uuni ja jätä marengit uuniin vielä vähintään 2 tunniksi.
Vinkki!
Säilytä marenkeja aina kuivassa tilassa. Paperipussi on tähän paras vaihtoehto.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat