Maku

Marenki – näin onnistut täydellisen rapeiden marenkien valmistuksessa

4 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
4 h
Marenki onnistuu helposti, kunhan vain maltat kypsentää sen riittävän hitaasti. Nämä vähemmän makeat, poutapilven valkoiset marengit maistuvat taivaallisilta. Kokeile vaikka!
GL
LA
MA
3.6
3
Julkaistu 13.11.2015


Reseptin ainekset (6 annosta)

Marenki

  • 4kananmunan valkuaista
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • ripaussuolaa
Tulosta

Marenki valmistetaan näin:

  1. Erottele valkuaiset tarkasti ja laita ne puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Tässä paras on kunnon yleiskone, sillä vaahdon voi huoletta unohtaa vatkautumaan pitkäksikin aikaa.
  2. Lisää etikka ja ripaus suolaa. 
  3. Lisää sokeria vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Jatka vatkausta, kunnes kaikki ainekset ovat vatkautuneet tahmeaksi ja kiiltäväksi massaksi.
  4. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Kiertoilmauunissa riittää 100 astetta. 
  5. Pursota massasta haluamasi kokoisia marenkeja leivinpaperin päälle. Vaihtoehtoisesti voit myös levittää massan lastalla levyksi. 
  6. Kuivata marenkia ensin 1,5 tuntia 125 asteessa. Sammuta uuni ja jätä marengit uuniin vielä vähintään 2 tunniksi.

Vinkki!

Säilytä marenkeja aina kuivassa tilassa. Paperipussi on tähän paras vaihtoehto.

3 kommenttia