Marenki – näin onnistut täydellisen rapeiden marenkien valmistuksessa
4 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
4 h Marenki onnistuu helposti, kunhan vain maltat kypsentää sen riittävän hitaasti. Nämä vähemmän makeat, poutapilven valkoiset marengit maistuvat taivaallisilta. Kokeile vaikka!
GL
LA
MA
3.6
Kuvat
Julkaistu 13.11.2015

Marenki – näin onnistut täydellisen rapeiden marenkien valmistuksessa
Reseptin ainekset (6 annosta)
Marenki
- 4kananmunan valkuaista
- 2 dlsokeria
- 1 tlväkiviinaetikkaa
- ripaussuolaa
Marenki valmistetaan näin:
- Erottele valkuaiset tarkasti ja laita ne puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Tässä paras on kunnon yleiskone, sillä vaahdon voi huoletta unohtaa vatkautumaan pitkäksikin aikaa.
- Lisää etikka ja ripaus suolaa.
- Lisää sokeria vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Jatka vatkausta, kunnes kaikki ainekset ovat vatkautuneet tahmeaksi ja kiiltäväksi massaksi.
- Lämmitä uuni 125 asteeseen. Kiertoilmauunissa riittää 100 astetta.
- Pursota massasta haluamasi kokoisia marenkeja leivinpaperin päälle. Vaihtoehtoisesti voit myös levittää massan lastalla levyksi.
- Kuivata marenkia ensin 1,5 tuntia 125 asteessa. Sammuta uuni ja jätä marengit uuniin vielä vähintään 2 tunniksi.
Vinkki!
Säilytä marenkeja aina kuivassa tilassa. Paperipussi on tähän paras vaihtoehto.

Värjätyt marengit – suloiset suupalat valmistetaan vain neljästä raaka-aineesta
Maku

Vegaaninen marenki valmistuu helposti kikherneliemestä – rakenne on täydellisen rapea ja sisus herkullisen sitkeä
Meillä kotona

Punaraitaiset marengit
Kotivinkki

Kreemillä täytetyt minimarengit
Maku

Puolukka-marenkipiirakka – kesytä kirpsakat marjat makealla marenkihunnulla
Maku

Marenkimokkapalat – kuorruta mokkikset rapealla marenkihunnulla
Maku

Britakakku – rakastettu klassikkokakku
Maku

Vadelma-marenkipiirakka – itse suloisuus täynnä valloittavaa vadelmaa ja makeaa marenkia
Maku