


Sehän on marjoffee!
Suklainen marja-kinuskitorttu valmistetaan helposti ilman uunia – valmista puolessa tunnissa!
30 min
Suklainen marja-kinuskipiirakka valmistetaan banoffeen tyyliin keksipohjasta, kermasta, kinuskista ja tällä kertaa pakastemarjoista! Piiraan pohja tehdään trendikkäistä biscoff-kekseistä. Kinuski saa lisäsäväyksen suklaasta.
Reseptin ainekset
8-10 annosta
100 g
voita
1 pkt (250 g)
biscoff-keksejä (esim. Lotus)
Suklaakinuskikastike
1 prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
50 g
tummaa suklaata
Lisäksi
1 prk (2 dl)
vispi- tai kuohukermaa
1 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
400 g
kohmeisia pakastemarjoja (esim. mustikoita, vadelmia,mansikoita ja herukoita)
25 g
tummaa suklaata
Suklainen marja-kinuskitorttu – ohje:
- Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai esimerkiksi muovipussissa kaulimen avulla. Yhdistä keksimurska ja sulatettu voi keskenään.
- Levitä ja painele keksiseos piirasvuoan (ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
- Sulata suklaa paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon karamellisoitu kondensoitu maito. Lämmitä vielä sekoittaen, kunnes seos on tasaista.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
- Ota keksipohja jääkaapista ja levitä sen päälle suklaakinuskikastike. Jätä kastiketta hieman koristeluun.
- Asettele päälle hieman kohmeiset pakastemarjat. Jos mansikat ovat kovin suuria, halkaise tai pilko ne pienemmiksi.
- Levitä kermavaahto marjojen päälle. Valuta loput suklaakinuskista kermavaahdon päälle. Rouhi päälle myös tummaa suklaata.
Vinkki!
Voit käyttää piirakkaan myös tuoreita marjoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat