Pääsiäisaskartelua yhdessä lasten kanssa – 4 ohjetta hauskojen koristeiden tekoon
Tee itse
Pääsiäisaskartelua yhdessä lasten kanssa – 4 ohjetta hauskojen koristeiden tekoon
Pääsiäisaskartelu on hauskinta koko perheen voimin. Kokosimme kivat ohjeet pääsiäispupuihin, kukkaoksiin, ovikoristeisiin sekä maalattuihin muniin. Näiden parissa riittää puuhasteltavaa niin lapsille kuin aikuisillekin!

Vastustamattoman söpöt pääsiäispuput

Uskomuksen mukaan pääsiäispuput tuovat lapsille suklaamunia. Pehmoiset puput valmistuvat helposti kahdesta erikokoisesta tupsusta. Langan väriä tai paksuutta vaihtamalla pupuista saa persoonallisen näköisiä. Näiden tekemiseen jää koukkuun, joten parissa tunnissa syntyy kokonainen pupupesue!

Juhlavat pääsiäisoksat paperikukilla

Pastellinvärisillä paperikukilla koristetut juhlaoksat syntyvät käden käänteessä. Rypistele silkkipaperista kukkasia ja kietaise ne rautalangan avulla pajun- tai omenapuun oksiin. Koristeiksi käyvät myös vesiväreillä maalatut munankuoret ja lasten pikkueläimet, kuten tiput ja kanat.

Pääsiäisen hauskin ovikoriste

Hauska kyltti toivottaa pikkunoidat tervetulleiksi. Leikkaa tukevasta kartongista tai pahvista pannun muoto ja päällystä pahvi kauniilla paperilla tai tapetilla. Liimaa alareunaan höyhenliekit ja siisti washiteipillä. Leikkaa lopuksi kauniista kartongista pääsiäismuna ja kirjoita päälle oma toivotuksesi – ja valmista tuli! Kurkkaa ohje myös korin malliseen ovikoristeeseen.

Roiskemaalatut koristemunat

Pääsiäismunien koristelu on mitä hauskinta puuhaa. Ripusta munat pajunkissoihin tai tee runsas asetelma koriin. Aloita pohjamaalaamalla munat ja anna kuivua. Kasta sivellin tai vanha hammasharja toiseen maaliin ja tee roiskeet. Voit tehdä roiskeet myös valmiiksi maalattuihin muniin. Muista suojata askartelutilat hyvin!

Kommentoi »