Kotivinkki

Helpoimmat pääsiäiskoristeet - poimi ihanat ideat

Helpoimmat pääsiäiskoristeet - poimi ihanat ideat

Värit tekevät pääsiäisen. Maalaa itse munista tunnelmallisia pääsiäiskoristeita ja rypistele silkkipaperia oksiin. Anna mielikuvituksen lentää ja saat pääsiäisen söpöimmät koristeet!
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos

Näin teet roiskemaalatut munat

1. Valitse koristeltavien munien pohja- ja roiskevärit.

2. Suojaa askartelutila hyvin. Käytä esim. pahvilaatikkoa maalausalustana.

3. Pohjamaalaa munat ja anna kuivua. Kasta sivellin tai vanha hammasharja maaliin ja tee roiskeet. Anna kuivua. Voit tehdä roiskeet myös valmiiksi maalattuihin muniin.

Trendikkäimmät pääsiäismunat ovat nyt luonnollisia. Yhdistä ruskeisiin muniin kullalla koristeltua valkoista ja nostalgisia pahvimunia.

Maalaistunnelman voi tehdä parvekkeelle tai terassin nurkkaan. Asetelma syntyy vanhasta peltiämpäristä, oljista ja ruskeista kananmunista.

Tässä somat minimaljakot! Kevään ensimmäiset krookukset pääsevät oikeuksiinsa suloisissa munankuorimaljakoissa. Riko varovasti munan terävämpi pääty. Huuhtele kuori ja täytä se vedellä. Nosta munakuppiin ja lisää kukat.

Kananmunan kuoresta saa herkän istutusastian. Lusikoi kuoren pohjalle pieni määrä multaa, johon painelet varovasti pieniä sipulikukkia. Käytä tyhjää munakennoa telineenä.

Pastellinvärisillä paperikukilla koristetut juhlaoksat syntyvät käden käänteessä. Rypistele silkkipaperista kukkasia ja kietaise ne rautalangan avulla pajun- tai omenapuun oksiin. Koristeiksi käyvät myös vesiväreillä maalatut munankuoret ja lasten pikkueläimet, kuten tiput ja kanat.

Tämä oksa on sorea varreltaan! Päällystä varsi osittain silkkipaperilla ja asettele oksa kauniisti astiaan tai maljakkoon. Laita oksat veteen, jos haluat, että ne kukkivat. Värikkäät munat kruunaavat kokonaisuuden.

Kietaise pajunoksa rullalle rautalangan avulla ja sujauta paperiset kukat koristeeksi. Suloinen pöytäkranssi on valmis! Myös osa leikkokukista sopii oksien koristeeksi.

Jos et jaksa lähteä metsään hakemaan oksia, asettele paperiset kukat rautalankaan. Paperiruusukransseilla voi koristella niin oksat kuin kattauksen.

Saisiko olla pääsiäismunia kahvikupista? Itse tehty kukka sopii myös mukin koristeeksi. Rautalangan avulla se on helppo kietaista kupin korvaan.

Tekstit: Natalia Rehbinder, Cecilia Grender ja Elina Jaakkola

Kuvat: Anssi Kienanen, Caroline Tengen ja Johanna Kinnari

Julkaistu: 25.2.2016
Katso myös nämä