Nämä söpöläiset loikkivat suoraan sydämeesi! Pehmeät pääsiäispuput valmistuvat helposti tupsuista
Tee itse
Nämä söpöläiset loikkivat suoraan sydämeesi! Pehmeät pääsiäispuput valmistuvat helposti tupsuista
Pääsiäispupu kuuluu pääsiäisen viettoon yhtä erottamattomasti kuin tiput ja munat. Vastustamattoman söpöjen tupsupupujen tekeminen on niin helppoa, että kokonainen perhe syntyy parissa tunnissa.
23.4.2018
 |
Meillä kotona

Pehmeät pääsiäispuput ovat niin aikuisten kuin lasten mieleen, ja pääsiäisen jälkeen tupsuhännät voivatkin jatkaa elämäänsä lastenhuoneen koristeina tai rakastettuina leluina.

Pääsiäispupujen teossa voi käyttää kaikenlaisia villalankoja. Lankojen paksuutta vaihtamalla pupuista saa helposti yksilöllisen näköisiä. Käytä tupsuihin keskenään erivärisiä jämälankoja, jos haluat laikukkaita pupuja.

Pääsiäispupu – tarvikkeet:

 • erivärisiä villalankoja
 • tupsukehikko (Novita) tai kaksi pahvirengasta
 • puuhelmiä, ohjeen pupuissa käytetty mustia ja vaaleanpunaisia (6 mm)
 • askarteluhuopaa (lankojen väristä ja vaaleanpunaista tai valkoista)
 • valkoisia pom pomeja häntätupsuiksi
 • nailonlankaa tai vastaavaa viiksiksi
 • sakset
 • liimaa
 • neula ja ompelulankaa.

Pääsiäispupu valmistuu näin:

 1. Tee kaksi erikokoista tupsua: isompi pupun vartaloksi ja pienempi pääksi. Ohjeen pääsiäispupujen pää on halkaisijaltaan noin 2/3 vartalon halkaisijasta. Ota huomioon, että tupsu pienenee reilusti muotoilun jälkeen. Ohjeen pienimmän pupun vartalo on halkaisijaltaan noin 6 cm ja pää 4 cm. Isoimman pupun vastaavat mitat ovat 8 cm ja 5,5 cm.
 2. Muotoile tupsut saksilla. Lyhennä lankoja reippaasti, mutta pidä huolta, että tupsujen pyöreä muoto säilyy.
 3. Kiinnitä tupsut toisiinsa joko liimalla tai ompelemalla. Ompelu on helppoa, kun jätät päätupsun solmimiseen pitkän langanpätkän, jonka ompelet muutamalla pistolla pupun läpi. Tee lankaan solmu samaan kohtaan, johon aiot kiinnittää hännän tupsun.
 4. Liimaa mustat puuhelmet pääsiäispupun silmiksi.
 5. Tee pääsiäispupulle viikset. Leikkaa nailonlangasta neljä tai viisi noin 4 sentin mittaista pätkää. Ota kaikki langanpätkät ja tee solmu nipun keskikohtaan. Tee samaan paikkaan vielä toinen solmu ja pujota viikset vaaleanpunaisen puuhelmen läpi. Solmujen ansiosta viikset pysyvät paikoillaan. Liimaa puuhelmi pääsiäispupun nenäksi.
 6. Muotoile pupun korvat askarteluhuovasta. Tee ulkokorva pupun väriä lähinnä olevasta huovasta ja pienempi sisäkorva vaaleasta tai vaaleanpunaisesta huovasta. Liimaa pienempi huopakappale isomman päälle ja anna kuivua hetki. Lisää liimaa korvanjuureen ja nipistä sormilla tai pyykkipojalla yhteen. Anna liiman kuivua. Liimaa korvat pääsiäispupun päälaelle.
 7. Kiinnitä valkoinen pom pom pääsiäispupun hännäksi.
Pääsiäispupuista voi koota vaikka kokonaisen perheen!
2 kommenttia