Pääsiäisaskartelu
Pääsiäisaskartelu pupuineen, tipuineen ja munineen on hauskaa puuhaa koko perheelle! Löydä omat suosikkiohjeesi ja päästä luovuus valloilleen iloisen pääsiäisaskartelun parissa.
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Pääsiäisaskartelu on ihana tapa valmistautua kevään suurimpaan juhlaan. Askartele itse söpöt pääsiäispuput, noidat, tiput, munat, vitsat sekä muut hauskat pääsiäiskoristeet, jotka tuovat kotiin iloista pääsiäistunnelmaa. Ohjeillamme teet pääsiäiskoristeet, jotka ovat ilo silmälle aina vuodesta toiseen.

Pääsiäisaskartelu virittää ja koristaa kodin juhlaan

Pääsiäinen alkaa palmusunnuntaista, jolloin pienet noidat lähtevät kauniisti koristeltujen oksien kanssa virpomiskierrokselle. Valmistaudu tärkeään päivään opettelemalla pääsiäisloru ja askartelemalla kauneimmat virpomisvitsat. Kokeile koristelussa myös muita materiaaleja kuin perinteisiä höyheniä. Esimerkiksi pastellinsävyiset höyhenmunat sopivat hyvin vitsojen tai oksien koristeeksi. Voit myös taitella pajunoksien piristykseksi kartonkikukkia tai origamilintuja. Pienet noidat toivottaa tervetulleiksi ulko-oveen kiinnitetty ovikyltti, joka viestittää, että täällä saa kyllä virpoa!

Pääsiäisaskartelua kaikille

Pääsiäisaskartelu on mukavaa tekemistä myös ystävien tai perheen kesken – hommassa kaikkein tärkeintä on yhdessäolo ja tekemisen riemu! Simppeleillä askarteluohjeillamme jokainen pääsee kokemaan onnistumisen riemun ja näkemään kättensä jäljen. Kokosimme koostejuttuumme helpoimmat ohjeemme, joilla pääsiäiskoristeet valmistuvat mukavasti askarrellen, ompelemalla tai käsitöinä. Katso myös kymmenen ihanaa askarteluideaa pastellinsävyisiin vintage-henkisiin koristeisiin. Lasten kanssa on kiva tehdä vaikkapa pääsiäisoksia, suloisia pupuja, ovikoristeita ja roiskemaalattuja munia. Poimi myös ohje pääsiäishimmeliin, joka koristaa kodin juhlaan.

Askartele pääsiäiseksi kukista

Pääsiäinen on ennen kaikkea värikkäiden kukkien aikaa, ja ne ovat myös mitä parhainta materiaalia askarteluun. Askartele ulko-oveen vaikka upea pääsiäiskranssi, joka kiepautetaan kokoon elävistä sipulikukista. Heleä kukka-asetelma kootaan kullanhohtoiseen strutsinmunaan. Aseta näyttävä asetelma koristamaan kodin paraatipaikkaa tai pääsiäisen juhlapöytää, ja teet varmasti vaikutuksen pääsiäisen ajan vieraisiin. Myös värikkäät, munankuorista valmistuvat pöytäkoristeet ihastuttavat isona rykelmänä tai moneen paikkaan jaoteltuina. Asettele kuoriin vielä omia suosikkikukkiasi ja pääsiäiskoriste on valmis!

Pääsiäismunien askartelu – koristeluideat romanttisesta graafiseen

Pääsiäismunien askartelu on hauskaa puuhaa, jossa voi kokeilla monia eri tekniikoita. Munat voi koristella pääsiäisen kunniaksi vesiväreillä, marmoroimalla, elintarvikeväreillä tai luonnonmukaisesti mausteilla, marjoilla tai muilla ruoka-aineilla.

Sipulilla rustiikkisiksi värjätyt pääsiäismunat voi koristella kahdella tavalla: romanttisilla pitsikuviolla tai graafisilla viivoilla. Yksinkertaisen tyylin ystävä tekee pääsiäismunansa rouheasti betonista. Jämälangoista valmistuvat sateenkaarien lailla loistavat värikkäät pääsiäismunat, virkatut ketjusilmukkamunat, tärkätyt lankamunat tai suloiset virkatut minimunat. Näyttäviä munia saa myös kullanhohtoisella ja pastellisilla maaleilla. Jos olet todellinen taituri, kokeile kaivertaa pääsiäismuniin upea pitsikuvio.

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.