Hyvää pääsiäistä! Kokoa maalatuista munista pääsiäisköynnös, johon muodostuu iloinen tervehdys
Tee itse
Hyvää pääsiäistä! Kokoa maalatuista munista pääsiäisköynnös, johon muodostuu iloinen tervehdys
Tämä pääsiäisköynnös kootaan pääsiäismunista, jotka muodostavat yhdessä iloisen pääsiäistervehdyksen. Lisäksi tarvitaan pastellivärejä, kultaista maalia sekä iloinen pääsiäismieli!
5.3.2018
 |
Unelmien Talo&Koti

Pääsiäisköynnös – tarvikkeet:

 • kananmunia
 • askartelumaaleja ja kultamaalia
 • maalarinteippiä
 • helmiä
 • kestävää lankaa, esimerkiksi helmilankaa
 • paperia ja musta tussi
 • pitkä parsinneula.
Jos pienen reiän tekeminen ei joka kerta onnistu toivotulla tavalla, säästä ehjä puolikas pieneksi pääsiäisruukuksi. Maalaa se ja sipaise kultamaalia kaulukseen. Liimaa vielä kullalla maalattu pahvijalka munan pohjaan.

Tee pääsiäisköynnös näin

 1. Nakuta terävällä veitsenkärjellä munan molempiin päihin pieni reikä. Puhalla sisältö astiaan, josta voit käyttää sen vaikka ruuanlaittoon. Huuhtele muna. Yritä valuttaa tilkka vettä sisällekin, ravistele ja puhalla vesi ulos. Jos reiästä tuli liian iso tai munan kuori meni säröille, voit tehdä kuoresta kukille pienen minimaljakon.
 2. Maalaa munat askartelumaaleilla. Maalaa ensin toinen puolisko. Anna kuivua ja maalaa sitten toinen puolisko. Näin sormesi eivät sotkeennu ja munan voi jättää sellaisenaan kuivumaan. Maalaa pääsiäisköynnöksen tekstin kirjainten verran munia.
 3. Teippaa kuivuneisiin muniin salmiakkikuviot ja maalaa ne jollain muulla värillä kuin muna, vaikkapa kullalla. Irrota teipit.
 4. Kirjoita pääsiäistoivotuksesi paperille ja leikkaa kirjaimet irti yksittäisiksi paloiksi. Liimaa ne salmiakkikuvioihin. Jos et luota käsialaasi, leimaa tai tulosta kirjaimet.
 5. Pujota pitkä langanpätkä parsinneulaan ja pujota munat oikeassa järjestyksessä pääsiäisköynnökseen. Aloita pujottelu puuhelmellä ja pujota myös köynnöksen munien väleihin puuhelmet.
 6. Ripusta pääsiäisköynnös seinälle ja asettele kirjaimet paraatipuolelle. Hyvää pääsiäistä!
Pääsiäisköynnökseen sopii ripaus kultaa! Sävy sävyyn löytynyt lahjapaperi on kiedottu kevätesikon ruukun ympärille.
Hyvää ja kaunista pääsiäistä!
Kommentoi »