Sulkia, lankamunia ja värikkäitä kukkia! Iloinen pääsiäishimmeli koristaa kodin juhlaan
Tee itse
Sulkia, lankamunia ja värikkäitä kukkia! Iloinen pääsiäishimmeli koristaa kodin juhlaan
Himmeli sopii myös pääsiäiseen! Tuunaa vanha himmeli raikkailla koristeilla tai tee kokonaan uusi. Jos haluat todella näyttävän himmelin, askartele se värikkäistä paperipilleistä.
15.3.2018
 |
Meillä kotona

Himmeli on perinteinen joulukoriste, mutta etenkin muovi- tai paperipilleistä askarreltuna se sopii kodin sisustukseen ympäri vuoden. Pääsiäishimmelistä saa näyttävän käyttämällä vihreitä tai keltaisia pillejä, mutta myös valkoinen ja musta himmeli muuttuvat pääsiäiseen sopiviksi raikkaan värikkäillä koristeilla.

Pääsiäishimmelin suunnitteluun ja koristeluun kannattaa suhtautua erityisen rennosti – alkavaa kevättä tuskin voi juhlistaa liian värikkäästi. Tämä himmeli on suunniteltu niin, että pääsiäiskoristeet saa irrotettua helposti himmeliä rikkomatta.

Pääsiäishimmeli – tarvikkeet:

 • muovi- tai paperipillejä (ohjeen himmelissä käytetty kapeita, 3 mm:n levyisiä pillejä)
 • silkkipapereita, eri värejä
 • sulkia
 • styrox- tai paperimassamunia
 • muliinilankoja
 • pitkä neula/himmelineula
 • ompelulankaa.

Pääsiäishimmeli valmistuu näin:

Askartele himmeli perusohjeen mukaan. Ohjeen himmelin iso peruskuvio on tehty 20 sentin pituisista pilleistä, keskikokoiset kuviot 10 sentin pituisista ja pienet peruskuviot 5 sentin pituisista pilleistä. Voit tehdä himmelistä haluamasi kokoisen yksinkertaisella kaavalla: keskikokoisten peruskuvioiden pillit ovat mitaltaan aina puolet isosta peruskuviosta ja vastaavasti pienet peruskuviot ovat puolet keskikokoisista pilleistä.

Tarvitset yhden ison peruskuvion, kuusi keskikokoista peruskuviota ja kuusi pientä peruskuviota. Lisäksi tarvitset viisi sentin mittaista kaulaosaa himmelin perusosaa varten ja kuusi sentin kaulaosaa lankamunien ripustamista varten.

Kokoa pääsiäishimmeli valmiiksi ennen koristeiden kiinnittämistä. Ripusta sulat langalla jokaisen keskikokoisen kuvion sisään niin että ne pääsevät liikkumaan vapaasti.

Lankamunat

 1. Päällystä styrox- tai paperimassamunat muliinilangoilla ohjeen mukaan. Kokeile saman värin eri sävyjä tai vastavärejä – lopputulos on joka tapauksessa hauska. Koristele kuusi lankamunaa.
 2. Pujota ripustuslanka munan läpi himmelineulalla tai vastaavalla paksummalla neulalla. Tee langan päähän pari solmua ja työnnä neula pohjasta munan kärkeen. Tarvittaessa siisti munan alle jäävä langanpää saksilla.
 3. Pujota lyhyt kaulaosa munan kärkeen ja liitä muna keskikokoiseen peruskuvioon. Solmi ylimmäinen muna pieneen peruskuvioon ison kuvion sisälle. Pujota langanpätkät neulalla pillin sisään.

Silkkipaperikukat

 1. Avaa silkkipaperiarkkien taitokset ja jätä 4–5 arkkia päällekkäin. Leikkaa silkkipaperista pitkä ja kapea kaistale. Silkkipaperin valmiit taitokset ovat sopivan levyisiä. Puolita pitkä kaistale taitteen kohdalta. Taita puolikas kaistale vielä kaksin kerroin.
 2. Leikkaa arkeista kukkia kuviosaksilla, vapaalla kädellä tai esimerkiksi paperille tulostetun kukkamallin avulla. Jos haluat päästä helpommalla, piirrä silkkipaperiin ympyrä kahvikupilla tai muulla pyöreällä esineellä. Leikkaa kukat tai ympyrät kerralla irti kaikista silkkipaperikerroksista.
 3. Asettele 5–6 silkkipaperikerrosta päällekkäin. Nipistä kukkaa keskeltä puoliksi ja uudestaan puoliksi. Näin saat kukalle tyven. Muotoile terälehtiä haluamallasi tavalla.
 4. Ompele tyveen muutama pisto, jotta kukka pysyy kasassa. Jätä langanpätkät kiinnittämistä varten. Solmi kukkia kuvioiden kulmiin tai liitoskohtiin. Pujota ylimääräiset langanpätkät neulalla pillin sisään. Muotoile kukkaa varovasti halutun malliseksi.
 5. Tee kukkia haluamasi määrä. Ohjeen pääsiäishimmelissä on 20 silkkipaperikukkaa.
2 kommenttia