Unelmien Talo&Koti

Pastellia ja vintagea! Askartele pääsiäisen hempeimmät koristeet

Mainos
Tee itse suloisia vintage-henkisiä koristeita pääsiäispöytään. Katso kymmenen ihanaa ideaa.
Teksti Hanna Sandström
Kuvat Satu Nyström
kuva
Kananmunakennosta syntyy kaunis tarjoiluastia. Irrota kuuden munan kennosta kansi. Maalaa kenno vesiväreillä ja vuoraa se pastellisilla silkkipapereilla. Tee koristekaari taipuisasta oksasta  ja päällystä se paperinarulla. Liimaa kennon reunaan pitsinauhaa. Koristele ruseteilla, pääsiäistoivotuksella ja kauniilla kuvilla. Täytä kenno pienillä pääsiäismunilla ja marengeilla.
kuva
Tee isosta pahvimunasta kolmiulottoinen shadow box. Maalaa muna sisältä ja ulkoa. Kiinnitä sisäpuolelle munan takaseinään vintage-henkinen kiiltokuva. Liimaa sen eteen munan etureunaan toinen kiiltokuva. Viimeistele etuosa paperisilpulla ja kiinnitä halutessasi munan ympärille rypytettyä silkkipaperia.
kuva
Tee söpö sommitelma rairuohon ympärille. Maalaa pahvisia koristemunia vesiväreillä. Leikkaa paperilautasliinoista kauniita kuvia ja liimaa niitä munien koristeeksi. Korosta kuvioita kimalleliimalla. Liimaa muniin vielä tylliä, koristeellisia pitsipaloja, silkkikukkia ja nauhoja. Aseta valmiit munat esille erikorkuisiin kynttilänjalkoihin.
kuva
Sommittele lipaston päälle kaunis asetelma vanhasta peilistä, pahvimunista, tipukoristeista ja rairuohosta. Maalaa pahviset koristemunat vesiväreillä. Liimaa pintaan paperilautasliinasta leikattuja kukkakuvioita. Koristele kimalleliimalla.Viimeistele asetelma valkoisilla höyhenillä ja vanhoilla koruilla.
kuva
Koristele pajunkissat vaihteeksi pastellisävyisillä yllätysmunilla. Tee mattoveitsellä varovasti reikä pahvimunan toiseen puoliskoon. Liimaa sitten puoliskot yhteen. Päällystä muna kauniilla paperilla tai maalaa se mattapintaiseksi. Liimaa munan sisäpuolelle pääsiäisaiheinen kuva. Kiinnitä ripustuslenkki. Viimeistele kukkasilla.
kuva
Ota asetelmaan mukaan myös koruja! Maalaa kananmunakenno vesiväreillä sisältä ja ulkoa. Vuoraa se pesämäiseksi pastellisilla silkkipapereilla sekä tyllillä. Liimaa kannen sisäpuolelle herkkäsävyinen kuva (löydät kuvia netistä vaikkapa hakusanalla vintage easter) ja pääsiäistoivotus. Täytä kenno herkuilla ja koruilla.
kuva
Sinulle on pääsiäispostia! Päällystä kenkälaatikko pastellisilla papereilla. Liimaa niitä lomittain. Koristele pääty kuvalla. Vuoraa laatikko silkkipaperilla. Asettele esille kortteja ja kirjeitä.
kuva
Vie lahjaksi rasiallinen namuja. Maalaa pahvinen koristemuna mattamaalilla. Liimaa laskostettua silkki- tai kreppipaperia vyöksi munan toisen puoliskon ympärille. Koristele kapeammalla nauhalla ja pienillä kangaskukilla. Täytä munat  pääsiäiskarkeilla.
kuva
Pienet korit ovat suloisia pöytäkoristeita. Tee kori kuppikakkuvuoasta. Laskosta vuoan päälle valkoista paperia korkeaksi laidaksi. Liimaa sen päälle värillistä rypytettyä paperia. Taivuta kahva piippurassista. Kieputa silkkinauhaa kahvan päälle  ja kiinnitä se koriin. Koristele korit kiiltokuvilla, ruseteilla ja tekokukilla.
kuva
Koristele sammalesta ja heinästä tehty kranssi pienillä muovi- tai styroksimunilla. Maalaa munat ensin mattamaalilla ja liimaa sitten kiinni kranssiin. Kieputa kranssin ympärille ohutta silkkinauhaa. Viimeistele kangaskukilla, höyhenillä ja korteista leikatuilla kuvilla.
kuva
Maalaa iso pahvimunan puolikas. Vuoraa se silkki- ja kakkupaperilla. Reunusta puolikas hopeanauhalla. Koristele rusetilla. Tee pyörät pahvista ja rypytetystä paperista. Viimeistele pyörät napeilla. Aseta lammas tai pupu vaunujen eteen ja tee valjaat silkkinauhasta. 

Ohjeet ja ideat: Marja Auvinen

Lue lisää:

Pitsiset pääsiäismunat

Ompele pääsiäiskana

Tee pääsiäisen kukka-asetelma

Julkaistu: 11.4.2017
Katso myös nämä