Pastellia ja vintagea! Askartele pääsiäisen hempeimmät koristeet – 10 helppoa ideaa
Sisustus
Pastellia ja vintagea! Askartele pääsiäisen hempeimmät koristeet – 10 helppoa ideaa
Tee itse suloisia vintagehenkisiä koristeita pääsiäispöytään. Katso kymmenen ihanaa ideaa!
11.4.2017
 |
Unelmien Talo&Koti
Kananmunakennosta syntyy kaunis tarjoiluastia. Irrota kuuden munan kennosta kansi. Maalaa kenno vesiväreillä ja vuoraa se pastellisilla silkkipapereilla. Tee koristekaari taipuisasta oksasta  ja päällystä se paperinarulla. Liimaa kennon reunaan pitsinauhaa. Koristele ruseteilla, pääsiäistoivotuksella ja kauniilla kuvilla. Täytä kenno pienillä pääsiäismunilla ja marengeilla.
Tee isosta pahvimunasta kolmiulotteinen shadow box. Maalaa muna sisältä ja ulkoa. Kiinnitä sisäpuolelle munan takaseinään vintagehenkinen kiiltokuva. Liimaa sen eteen munan etureunaan toinen kiiltokuva. Viimeistele etuosa paperisilpulla ja kiinnitä halutessasi munan ympärille rypytettyä silkkipaperia.
Tee söpö sommitelma rairuohon ympärille. Maalaa pahvisia koristemunia vesiväreillä. Leikkaa paperilautasliinoista kauniita kuvia ja liimaa niitä munien koristeeksi. Korosta kuvioita kimalleliimalla. Liimaa muniin vielä tylliä, koristeellisia pitsipaloja, silkkikukkia ja nauhoja. Aseta valmiit munat esille erikorkuisiin kynttilänjalkoihin.
Sommittele lipaston päälle kaunis asetelma vanhasta peilistä, pahvimunista, tipukoristeista ja rairuohosta. Maalaa pahviset koristemunat vesiväreillä. Liimaa pintaan paperilautasliinasta leikattuja kukkakuvioita. Koristele kimalleliimalla.Viimeistele asetelma valkoisilla höyhenillä ja vanhoilla koruilla.
Koristele pajunkissat vaihteeksi pastellisävyisillä yllätysmunilla. Tee mattoveitsellä varovasti reikä pahvimunan toiseen puoliskoon. Liimaa sitten puoliskot yhteen. Päällystä muna kauniilla paperilla tai maalaa se mattapintaiseksi. Liimaa munan sisäpuolelle pääsiäisaiheinen kuva. Kiinnitä ripustuslenkki. Viimeistele kukkasilla.
Ota asetelmaan mukaan myös koruja! Maalaa kananmunakenno vesiväreillä sisältä ja ulkoa. Vuoraa se pesämäiseksi pastellisilla silkkipapereilla sekä tyllillä. Liimaa kannen sisäpuolelle herkkäsävyinen kuva (löydät kuvia netistä vaikkapa hakusanalla vintage easter) ja pääsiäistoivotus. Täytä kenno herkuilla ja koruilla.
Sinulle on pääsiäispostia! Päällystä kenkälaatikko pastellisilla papereilla. Liimaa niitä lomittain. Koristele pääty kuvalla. Vuoraa laatikko silkkipaperilla. Asettele esille kortteja ja kirjeitä.
Vie lahjaksi rasiallinen namuja. Maalaa pahvinen koristemuna mattamaalilla. Liimaa laskostettua silkki- tai kreppipaperia vyöksi munan toisen puoliskon ympärille. Koristele kapeammalla nauhalla ja pienillä kangaskukilla. Täytä munat  pääsiäiskarkeilla.
Pienet korit ovat suloisia pöytäkoristeita. Tee kori kuppikakkuvuoasta. Laskosta vuoan päälle valkoista paperia korkeaksi laidaksi. Liimaa sen päälle värillistä rypytettyä paperia. Taivuta kahva piippurassista. Kieputa silkkinauhaa kahvan päälle  ja kiinnitä se koriin. Koristele korit kiiltokuvilla, ruseteilla ja tekokukilla.
Koristele sammalesta ja heinästä tehty kranssi pienillä muovi- tai styroksimunilla. Maalaa munat ensin mattamaalilla ja liimaa sitten kiinni kranssiin. Kieputa kranssin ympärille ohutta silkkinauhaa. Viimeistele kangaskukilla, höyhenillä ja korteista leikatuilla kuvilla.
Maalaa iso pahvimunan puolikas. Vuoraa se silkki- ja kakkupaperilla. Reunusta puolikas hopeanauhalla. Koristele rusetilla. Tee pyörät pahvista ja rypytetystä paperista. Viimeistele pyörät napeilla. Aseta lammas tai pupu vaunujen eteen ja tee valjaat silkkinauhasta. 

Ohjeet ja ideat: Marja Auvinen

Kommentoi »