Unelmien Talo&Koti

Tee itse kodin kauneimmat pääsiäiskoristeet! 10 helppoa ja inspiroivaa ohjetta

Tee itse kodin kauneimmat pääsiäiskoristeet! 10 helppoa ja inspiroivaa ohjetta

Pääsiäiskoristeet tuovat kotiin kevään odotetuimman juhlan tunnelmaa. Kokosimme monipuoliset ohjeet erilaisiin pääsiäiskoristeisiin, jotka valmistuvat askarrellen, ompelemalla tai käsitöinä. Toteuta vaikka kaikki!
Teksti Anette Nässling
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos

Pikkuruiset pipokoristeet

Yhden illan juttu! Kananmunan pieni koristepipo valmistuu nopsasti virkaten tai neuloen. Tee pääsiäisenä jokaiselle aamiaismunalle oma pipo. Sopii myös suklaamunalle!

Iloinen teepannu pääsiäisoksille

Tee pääsiäisen virpomisoksille soma, teekannun mallinen maljakko! Mitä isompaa mehutölkkiä käytät, sitä enemmän on oksille tilaa. Lisäksi tarvitset pari tapetin palaa, kartonkia ja lasipurkin.

Pääsiäiskana – mainio suklaamunapiilo

Tämän ylväs pääsiäiskoriste, rouva Kananen, piilottaa helmoihinsa kevyesti jopa kennollisen suklaamunia. Pääsiäisen jälkeen suklaamunat voi vaihtaa perinteisiin kananmuniin, ja rouva Kananen ilostuttaa keittiötä myös pyhien jälkeen.

Pitsiset pääsiäismunat

Nämä kauniit pääsiäiskoristeet sopivat pesään tai oksille ripustettaviksi. Herkät pitsimunat ovat niin kauniita, että niitä voi tehdä viemisiksi pääsiäisen kyläpaikkoihin. Vuoraa pieni kori lastuvillalla ja laita silkkirusetein koristellut munat pesään.

Koreat ja koristeelliset pääsiäiskoristeet

Hieman koreammat pääsiäiskoristeet kätkevät höyheniinsä suklaamunien tyhjät muovikapselit. Näyttävän koristeen saat, kun ripustat ne monihaaraiseen isoon oksaan.

Pääsiäismunien koristelu uudella tavalla

Kolme väriä, munankuoria ja servettejä – niillä koristelet toisiinsa sopivat pääsiäsimunat. Asettele koristeelliset munat tarjottimelle, kaunis oksa kieppeelle ympärille ja sohvapöydän koristelu on valmis!

Rairuohopurkit kierrätysmateriaaleista

Rairuohot kuppeihin! Kylvä rairuohon siemenet tyhjiin vanukaskippoihin. Odotellessasi ruohon itämistä askartele kippojen verran kuppeja. Nämä kupit valmistuvat tapettien jämäpaloista ja pitsinauhasta. 

Kaunista kattaukseen

Pääsiäisaskartelu ei aina tarkoita liiman ja kartongin kanssa puuhailua. Se voi näyttää myös tältä! Pääsiäisen kaunein kattauskoriste syntyy risuista, sipulikukista, viiriäisen munista ja tietenkin höyhenistä.

Keveät lankamunat

Ilmapallojen avulla on helppo askarrella ihanan ilmavat pääsiäiskoristeet tällä keveiden lankamunien ohjeella. Pajunoksille ripusteltuina värikkäät munat ovat erityisen hyvin edukseen.

Meille saa virpoa! Pääsiäisen hauskin ovikoriste

Hauska ovikoriste toivottaa pikkunoidat tervetulleiksi virpomaan. Loimme kaksi erilaista mallia: noita nokinenän liekkipannun sekä keväisen pääsiäismunakorin. Kumman sinä valitset?

Julkaistu: 31.3.2017