11 hauskaa ohjetta pääsiäiskoristeisiin – teetkö ensimmäisenä jättimunat vai söpöt tupsupuput?
Tee itse
11 hauskaa ohjetta pääsiäiskoristeisiin – teetkö ensimmäisenä jättimunat vai söpöt tupsupuput?
Pääsiäiskoristeet tuovat kotiin kevään odotetuimman juhlan tunnelmaa. Kokosimme ohjeet, joilla askartelet niin munat, puput kuin kukatkin. Toteuta vaikka kaikki!

Askartele hulvattomat jättimunat

Hauskat jättimunat tuovat pääsiäisfiilistä kotiin. Munien teko on paljompaa kuin uskoisi: tarvitset vain vessapaperia, ilmapallon ja vedellä täytetyn suihkepullon. Munat onnistuvat myös sanomalehtipaperista. Jättimunille voi antaa viimeisen silauksen kauniilla lautasliinalla.

Kukita pääsiäisoksat suodatinpussikukilla

Suodatinpussikukat valmistuvat näppärästi muutamasta tarvikkeesta, jotka saattavat löytyä kaapistasi jo valmiiksi. Kukkien muodossa ja väreissä on rajana vain mielikuvitus! Virpomavitsojen lisäksi suodatinpussikukat koristavat näyttävästi vaikka kranssin tai kattauksen.

Paperimunat kierrätysmateriaaleista

Iloiset paperimunat loihditaan kotoa jo valmiiksi löytyvistä tarvikkeista. Muniin käyvät mainiosti esimerkiksi lehtien ja vanhojen kirjojen sivut, askartelupaperit sekä lahjanpapereiden jämät. Lisäksi tarvitset vain liimaa, langanpätkiä ripustamiseen ja munanmuotoisen sapluunan, jos piirtäminen ei luonnistu vapaalla kädellä.

Pääsiäiskranssi sateenkaaren väreissä

Tämän kranssin haluat nostaa esille joka pääsiäinen! Sateenkaaren sävyissä hehkuva pääsiäiskranssi valmistuu helposti paperimassamunista. Käytä erikokoisia munia, niin saat kranssiin lisää ilmettä. Munien maalaamisesta innostuvat varmasti myös perheen pienet.

Helpot paperikukat muffinivuoista

Pääsiäisen hauskat ikikukat askarrellaan erivärisistä muffinivuoista, joiden reunat hapsutetaan saksilla. Kokoa paperikukista kokonainen kimppu tai ripottele yksittäisiä kukkia vaikka kattauksen somisteeksi.

Pehmoiset pääsiäispuput tupsuista

Pääsiäispuput ovat tipujen ja munien ohella erottamaton osa pääsiäistä. Nämä pupuset askarrellaan villalangoista. Pääsiäispyhien jälkeen pitkäkorvat voivat jatkaa eloaan leikeissä tai lastenhuoneen koristeina.

Pääsiäisköynnös maalatuista munista

Kullanhohtoisiksi ja pastellinsävyisiksi maalatut munat ovat kauniita pöytäkoristeenakin, mutta entäs jos nostaisit ne pääsiäisköynnöksenä seinälle?

Ketjusilmukkanauhoilla koristellut munat

Nämä pääsiäismunat valmistuvat nopeasti vähällä vaivalla. Virkkaa pitkä pätkä ketjusilmukkanauhaa, liimaa se munan ympärille kieputtamalla ja koriste on valmis! Askarteluprojekti on sopivan helppo myös lapsille, jotka vasta opettelevat virkkaamaan.

Askartele pääsiäiskranssi sipulikukista

Tämä kaunis pääsiäiskranssi sopii seinälle tai ulko-oveen ripustettavaksi. Elävillä sipulikukilla koristeltu kranssi on niin näyttävä, että sellaisen voi tehdä viemisiksi vaikka pääsiäisen kyläpaikkaan. Pääsiäiskranssi säilyy ulkoilmassa pitkään kauniina.

Pääsiäismunien värjäys keittiön aineksilla

Kurkumaa, mustikkaa ja punakaalia – pääsiäisen kauneimmat munat loihditaan tavallisista keittiökaappien aineksista. Värjäämiseen sopivat sekä keitetyt että keittämättömät munat, kurkkaa ohjeet molempiin!

Iloinen pääsiäishimmeli koristaa kodin juhlaan

Himmeli ei kuulu vain jouluun – yhtä hyvin voit julistaa kevään alkaneeksi värikkäällä pääsiäishimmelillä! Todella näyttävän himmelin saat käyttämällä materiaalina värikkäitä paperipillejä. Pääsiäisen henkeen koristeiksi sopivat höyhenet, lankamunat ja raikkaanväriset kukat.

Muokattu 7.4.2022 ja 3.4.2023: lisätty uusia ideoita ja kuvia. Juttu on julkaistu alun perin 14.3.2018.

Kommentoi »