Unelmien Talo&Koti

Aloita pääsiäisaskartelu ajoissa! 10 helppoa ohjetta, joilla koristelet kodin juhlaan

Aloita pääsiäisaskartelu ajoissa! 10 helppoa ohjetta, joilla koristelet kodin juhlaan

Tee pääsiäinen kotiin suloisilla koristeilla.Valitse vain mieluisin tekniikka: askartelu, ompelu, virkkaus tai neulominen. Aloita pääsiäisaskartelu jo nyt ja ehdit toteuttaa vaikka kaikki kivat ideat!
Teksti Anette Nässling
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos

Yhden illan juttu! Kananmunan pieni pipo valmistuu nopsasti virkaten tai neuloen. Tee pääsiäisenä jokaiselle aamiaismunalle oma pipo. Näihin uppoavat vähäisetkin langanjämät. Sopii myös suklaamunalle!

Katso ohje!

Virpomisoksille tarvitaan kannu. Mitä isompi mehutölkki, sitä enemmän on oksille tilaa. Lisäksi tarvitset pari tapetin palaa, kartonkia ja lasipurkin. Pääsiäisaskartelu on kivaa vaikka lasten kanssa!

Katso ohje!

Ylväs rouva Kananen piilottaa helmoihinsa kevyesti jopa kennollisen suklaamunia. Pehmoista rouvaa ei tarvitse välttämättä piilottaa pääsiäisen jälkeenkään. Silloin kennoon laitetaan onnellisen kanan munia.

Katso ohje!

Pesään tai oksille. Herkät pitsimunat ovat niin kauniita, että näitä voisi tehdä viemisiksi pääsiäisen kyläpaikkoihin. Vuoraa pieni kori lastuvillalla ja laita silkkirusetein koristellut munat pesään.

Katso ohje!

Yllätysmunakapselien uusi piilopaikka! Hieman koreammat pääsiäiskoristeet kätkevät höyheniinsä suklaamunien tyhjät muovikapselit. Näyttävän koristeen saat, kun ripustat ne monihaaraiseen isoon oksaan. 

Katso ohje!

Herkästi teollinen. Metallisesta reikänauhasta on helppo tehdä runko mobilelle. Kerroksien määrän päättää tekijä, samoin munien ja höyhenien. Koristeita voi leikata myös kartongista. Miten olisi keltaiset tiput ja pinkit puput?

Katso ohje!

Kolme väriä, munankuoria ja servettejä – niillä koristelet toisiinsa sopivat pääsiäsimunat. Asettele koristeelliset munat tarjottimelle, kaunis oksa kieppeelle ja sohvapöydän koristelu on valmis!

Katso ohje!

Rairuohot kuppeihin. Kylvä rairuohon siemenet tyhjiin vanukaskippoihin. Odotellessasi ruohon itämistä askartele kippojen verran kuppeja. Nämä kupit valmistuvat tapettien jämäpaloista ja pitsinauhasta. 

Katso ohje!

Pääsiäisaskartelu ei aina tarkoita liiman ja kartonkin kanssa puuhailua. Se voi näyttää myös tältä! Pääsiäisen kaunein kattauskoriste syntyy risuista, sipulikukista, viiriäisen munista ja tietenkin höyhenistä.

Katso ohje!

Ilmapallotkin kuuluvat pääsiäiseen! Jos et usko, katso keveiden lankamunien helppo ohje. Pajunoksille ripusteltuina värikkäät munat ovat erityisen hyvin edukseen.

Katso ohje!

Lue lisää:

Askartele pääsiäiskranssi kukista

Tee hieman erilainen rairuohoasetelma

10 juhlakattausta pääsiäiseen – katso inspiroivat ideat!

Julkaistu: 31.3.2017
Katso myös nämä