Kevät saa tulla! Pääsiäiskranssi hehkuu sateenkaaren sävyissä – näin askartelet sen helposti paperimassamunista
Tee itse
Kevät saa tulla! Pääsiäiskranssi hehkuu sateenkaaren sävyissä – näin askartelet sen helposti paperimassamunista
Pääsiäiskranssi toivottaa kevään tervetulleeksi. Maalaa ensin munat, valmistele kranssin pohja kahdesta metallirenkaasta ja liimaa lopuksi värikimara paikoilleen. Tämän kranssin tekemisestä innostuvat takuulla myös perheen pienet.
24.3.2021
 |
Meillä kotona

Pääsiäiskranssi – tarvikkeet:

  • kaksi erikokoista metallirengasta (ohjeen kranssissa käytetty halkaisijaltaan 20- ja 25-senttisiä renkaita)
  • silkkipaperia (voit käyttää myös talouspaperia tai sanomalehteä)
  • erikokoisia paperimassamunia (ohjeen kranssissa on yhteensä 63 munaa)
  • akryylimaaleja ja sivellin
  • liimaa (esim. UHU Karlsons klister) tai kuumaliimaa
  • sakset ja teippiä.
Kranssissa käytettyjen paperimassamunien pituudet ovat 3 cm, 4 cm ja 5,5 cm. Maalaamiseen käyvät kaikenlaiset akryyli- ja askartelumaalit. Siveltimen kannattaa olla synteettistä materiaalia ja tarpeeksi jämäkkä, jotta maalaaminen käy helposti.

Pääsiäiskranssi askarrellaan näin

Pääsiäiskranssin muniin on sudittu yksi kerros maalia. Näin pinta jää eläväksi. Jos haluat täysin peittävän pinnan, anna munien kuivua ja sudi päälle toinen kerros maalia.

1. Maalaa paperimassamunat haluamasi sävyisiksi. Sateenkaarisävyt saa aikaan perusväreillä: tarvitset sinistä, punaista, keltaista ja valkoista. Näitä sekoittamalla ja valkoisen määrää lisäämällä saa kirkkaita välivärejä ja pastellisia sävyjä. Jos haluat mukaan paljon murrettuja sävyjä, niin varaa valkoista maalia reilummin, sillä sitä kuluu eniten. Anna munien kuivua hyvin.

Vinkki!

Nämä munat on maalattu sormia sotkematta! Tökkää grillitikku munan päässä olevaan reikään ja maalaa muna tikusta kiinni pitäen. Kun olet valmis, tökkää grillitikun toinen pää styroksiin tai muuhun alustaan.
Metallirenkaiden sitomiseen on käytetty kukkateippiä, mutta esimerkiksi maalarinteippi käy yhtä hyvin. Halutessasi voit käyttää kranssipohjana myös leveämpää styroksirengasta, jolloin tarvitset vain yhden renkaan. Tällöin munia kannattaa varata reilummin, koska niitä kuluu enemmän kuperan muodon peittämiseen.

2. Valmistele kranssin pohja. Aseta pienempi metallirengas isomman sisään ja kiinnitä renkaat teipillä toisiinsa muutamasta kohdasta.

Silkkipaperin tarkoitus on lisätä kiinnityspintaa munille. Silkkipaperin voi korvata millä tahansa paperilla, kunhan se on tarpeeksi pehmeää muotoiltavaksi ja siihen tarttuu liima helposti.

3. Ota pari silkkipaperiarkkia ja rutistele ne pötköksi. Pärjäät yhdellä pötköllä, jos käytät halkaisijaltaan korkeintaan 25-senttistä rengasta. Pujota pötkö renkaiden väliin niin, että se kulkee joka toisen kiinnityskohdan yli ja joka toisen ali. Halutessasi voit lisätä teippiä myös muihin kohtiin, jotta paperi kiinnittyy tukevasti renkaiden väliin.

4. Suojaa pöytä esimerkiksi sanomalehdellä, jotta se ei tahriinnu liimasta. Aloita munien liimaaminen pohjaan. Munien paikkaa kannattaa hieman sommitella ennen liimaamista. Munien väleihin jäävät raot voi peittää lopuksi pikkumunilla.

5. Sido valmiiseen pääsiäiskranssiin ripustusnaru ja aseta se oveen tai seinälle.

Munien väleissä olevat raot voi tilkitä myös pienillä huopapalloilla tai muilla vastaavilla koristeilla.

Kommentoi »