Askartele pääsiäisen hauskin ovikoriste, joka toivottaa pienet virpojat tervetulleiksi
Tee itse
Askartele pääsiäisen hauskin ovikoriste, joka toivottaa pienet virpojat tervetulleiksi
Ovikyltti toivottaa pienet noidat tervetulleiksi.Se on myös merkki siitä, että jos "tuoreeks terveeks" virvotaan hyvin, on palkkakin tiedossa!
6.4.2017
 |
Meillä kotona

Pääsiäisen ovikoriste – tarvikkeet:

 • tukevaa kartonkia
 • erilaisia papereita
 • washiteippiä
 • liimaa
 • höyheniä
 • narua.

Näin teet ovikoristeen

 1. Piirrä kartongille pannu tai kori, josta tulee kyltille pohja. Tee siitä niin iso tai pieni kuin itse haluat. Leikkaa irti.
 2. Liimaa kartongin päälle kaunis, hieman pohjaa suurempi paperi. Leikkaa paperi parin sentin etäisyydeltä pannun tai korin reunaa. Leikkaa reunus hakkeille ja liimaa ne pohjan nurjalle puolelle. Jos haluat oikaista, voit myös leikata paperin pohjan reunoja myöten ja jättää reunat kääntämättä.
 3. Jos teet korin muotoisen ovikoristeen, askartele punos. Leikkaa paperista noin kahdeksan sentin levyisiä suikaleita. Jos korisi on pieni, tee suikaleista kapeampia. Taittele suikaleet pitkittäissuunnassa niin, että käännät suikaleen molemmat reunat suikaleen nurjalle puolelle. Millien heitot sinne tai tänne eivät haittaa. Puno taitoksista ensin korin kahva ja sitten muu pinta. Käännä suikaleiden päät nurjalle puolelle ja teippaa tai liimaa ne kiinni. Huomioi, että suikaleiden päät pitää ylälaidassa kääntää punoksen, ei pohjan, nurjalle puolelle, jotta koriin voi laittaa pahvimunia tai kortteja.
 4. Liimaa seuraavaksi höyhenet pannun tai korin alareunaan. Siisti ja koristele alareuna washiteipillä
 5. Piirrä kartongille munan muoto ja leikkaa se irti. Jos teet korin mallisen ovikoristeen, voit piirtää ensimmäisen munan avulla muut munat koria varten. 
 6. Liimaa kauniit paperit munien päälle. 
 7. Kirjoita teksti ja liimaa se munaan.
 8. Tee munaan reikä ja laita se narulla kiinni pannuun tai koriin.
 9. Ripusta oveen tai muulle näkyvälle paikalle. Nyt ovikoriste on valmis toivottamaan pienet noidat tervetulleiksi!
Vihreät höyhenet olivat niin korkeita, että ne olisivat peittäneet korin kokonaan, joten ne katkaistiin keskeltä puoliksi. Tehtävänsä suorittamisen jälkeen ovikoriste voidaan kiinnittää myös oven sisäpuolelle, jolloin koriin saa myös pääsiäiskortit somasti esille.
Nokinenän pannussa leiskuvat höyhenliekit. Munan toiselle puolelle voi laittaa  pääsiäistoivotukset. Silloin virposmissunnuntain jälkeen sen voi kääntää toisinpäin.
Kommentoi »