Keväinen pääsiäismenu kolmella tavalla – onko suosikkisi moderni, perinteinen vai vege?


Etsitkö sinäkin sopivaa, helppoa ja herkullista pääsiäismenua? Pääsiäismenu on parhaimmillaan keväinen, raikas ja tasapainoinen. Kokosimme kolme ihanaa ruokalistaa, joissa uudet maut ja unohtumattomat klassikot tukevat toisiaan. Sinulle jää vain valinta modernin, perinteisemmän ja vegemenun välillä!
Kuvat Johanna Myllymäki, Riikka Kantinkoski

Moderni pääsiäismenu: yllättävä colalammas ja raikkaat possetit

Tähän päivään viritetty pääsiäismenu aloitetaan suloisilla kurkku-kylmäsavulohirullilla tai kermaisilla avokado-mätishoteilla, jotka herättelevät ruokahalun. Alkupalan kanssa sopii klassinen negroni-drinkki.

Lammas kuuluu pääsiäiseen, mutta tällä kertaa paisti upotetaankin Coca-Cola-liemeen. Kyllä, luit oikein! Kolajuomassa keitetty lammas kuulostaa oudolta, mutta maistuu todella herkulliselta ja mehevältä. Kolalampaan kanssa sopivat mainiosti piparjuurella ja valkosipulilla maustettu kaalilisäke ja simppeli vihersalaatti mangovinegretillä.

Coca-Colassa keittäminen takaa mehevän lampaanpaistin.

Tuhdin liharuoan jälkkäriksi kaipaa jotakin pientä ja raikasta. Veriappelsiinilla hyydytetyt kermat eli possetit vastaavat juuri tähän tarpeeseen.

Pääsiäisen trendikäs ja hauska kasvismenu vie taatusti nälän

Ihanan kasvisaterian aloittelee pirteän oranssi ja rapeaksi paahdettu persimoni-fetabruschetta, jonka kanssa maistuu raikas omenacollins. Jos haluat tarjoilla vegaanisen alkuruoan, kokeile rapsakoita kesärullia tai vielä helpompia salaattikääröjä.

Uuniperunan juhlavampi serkku eli uunibataatti sopii loistavasti täytettäväksi. Vuohenjuustolla ja pavuilla ryyditetty pehmoinen uunibataatti tarjotaan superhelpon avokadokastikkeen kera. Vegaanisena vaihtoehtona toimivat mehukkaat ja valkosipuliset munakoisopihvit ja punasikurisalaatti itse tehdyllä vinegretillä.

Avokadokastike on mehevän uunibataatin kaveri.

Viimeisenä suupalana maistuu viileä mämmi-semifreddo, joka sulaa täyteenkin vatsaan ja maistuu myös niille, jotka eivät normaalisti mämmistä innostu.

Jos mietit vegaanista jälkkäriä, niin tiesitkö, että pasha onnistuu myös vegaanisena? Aprikoosilla ja mantelirouheella maustettu vegepasha tehdään jääkaappiin edellisenä päivänä.

Menu sinulle, jonka pääsiäisateria ei synny ilman lampaanpaistia

Hiukooko? Leipäkranssi, oliivit ja juustosula ovat täydellistä pikkunaposteltavaa ennen varsinaista pääsiäisateriaa.

Juhla-ateria alkaa, kun pöytään kiikutetaan helppo ja raikas lohi-fenkolivati. Anna lohen ensin maustua jääkaapissa ja kokoa sitten vadille seuraksi maukas fenkoli-kurkkusalaatti, niin alkuruoka valmistuu nopeasti.

Karitsanpaisti kuorrutetaan itse tehdyllä yrttitahnalla.

Mausteinen lammas on pääsiäismenun itse oikeutettu pääruoka. Karitsanpaisti kuorrutetaan ihanalla yrttitahnalla ja tarjoillaan seesamipapujen, feta-jogurttikastikkeen ja rosmariiniperunoiden kera.

Ihanan pääsiäismenun kruunaa mämmistä tehty kerrosjälkiruoka. Limoncellolla maustettu sopivan kirpeä vaahto, tuhti mämmi ja rapeat hunajapähkinät ovat kerrassaan täydellinen yhdistelmä. Alkoholitonkin versio on helppo tuunata: korvaat vain liköörin sitruunamehulla.

Vinkki!

Löydä parhaat viinit juhlapöytään – katso pääsiäisen juomasuositukset täältä!

Julkaistu: 15.3.2018