
Moderni pääsiäismenu: yllättävä colalammas ja raikkaat possetit
Tähän päivään viritetty pääsiäismenu aloitetaan suloisilla kurkku-kylmäsavulohirullilla tai kermaisilla avokado-mätishoteilla, jotka herättelevät ruokahalun. Alkupalan kanssa sopii klassinen negroni-drinkki.
Lammas kuuluu pääsiäiseen, mutta tällä kertaa paisti upotetaankin Coca-Cola-liemeen. Kyllä, luit oikein! Kolajuomassa keitetty lammas kuulostaa oudolta, mutta maistuu todella herkulliselta ja mehevältä. Kolalampaan kanssa sopivat mainiosti piparjuurella ja valkosipulilla maustettu kaalilisäke ja simppeli vihersalaatti mangovinegretillä.
Tuhdin liharuoan jälkkäriksi kaipaa jotakin pientä ja raikasta. Veriappelsiinilla hyydytetyt kermat eli possetit vastaavat juuri tähän tarpeeseen.
Pääsiäisen trendikäs ja hauska kasvismenu vie taatusti nälän
Ihanan kasvisaterian aloittelee pirteän oranssi ja rapeaksi paahdettu persimoni-fetabruschetta, jonka kanssa maistuu raikas omenacollins. Jos haluat tarjoilla vegaanisen alkuruoan, kokeile rapsakoita kesärullia tai vielä helpompia salaattikääröjä.
Uuniperunan juhlavampi serkku eli uunibataatti sopii loistavasti täytettäväksi. Vuohenjuustolla ja pavuilla ryyditetty pehmoinen uunibataatti tarjotaan superhelpon avokadokastikkeen kera. Vegaanisena vaihtoehtona toimivat mehukkaat ja valkosipuliset munakoisopihvit ja punasikurisalaatti itse tehdyllä vinegretillä.
Viimeisenä suupalana maistuu viileä mämmi-semifreddo, joka sulaa täyteenkin vatsaan ja maistuu myös niille, jotka eivät normaalisti mämmistä innostu.
Jos mietit vegaanista jälkkäriä, niin tiesitkö, että pasha onnistuu myös vegaanisena? Aprikoosilla ja mantelirouheella maustettu vegepasha tehdään jääkaappiin edellisenä päivänä.
Menu sinulle, jonka pääsiäisateria ei synny ilman lampaanpaistia
Hiukooko? Leipäkranssi, oliivit ja juustosula ovat täydellistä pikkunaposteltavaa ennen varsinaista pääsiäisateriaa.
Juhla-ateria alkaa, kun pöytään kiikutetaan helppo ja raikas lohi-fenkolivati. Anna lohen ensin maustua jääkaapissa ja kokoa sitten vadille seuraksi maukas fenkoli-kurkkusalaatti, niin alkuruoka valmistuu nopeasti.
Mausteinen lammas on pääsiäismenun itse oikeutettu pääruoka. Karitsanpaisti kuorrutetaan ihanalla yrttitahnalla ja tarjoillaan seesamipapujen, feta-jogurttikastikkeen ja rosmariiniperunoiden kera.
Ihanan pääsiäismenun kruunaa mämmistä tehty kerrosjälkiruoka. Limoncellolla maustettu sopivan kirpeä vaahto, tuhti mämmi ja rapeat hunajapähkinät ovat kerrassaan täydellinen yhdistelmä. Alkoholitonkin versio on helppo tuunata: korvaat vain liköörin sitruunamehulla.
Vinkki!
Löydä parhaat viinit juhlapöytään – katso pääsiäisen juomasuositukset täältä!