Kotivinkki

Paahdetut rosmariiniperunat

50 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen30 min
Rosmariiniperunat maistuvat parhaalle, kun käytät maustamiseen tuoretta rosmariinia. Kypsennä perunoiden lomassa puolikkaita valkosipuleita. Paahtunut valkosipuli on upea lisäke esimerkiksi paistille.
4
0
Kuvat Riikka Kantinkoski


Ainekset (6 annosta)

  • 12pientä jauhoista perunaa
  • 2–3kokonaista valkosipulia
  • 2–3salottisipulia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1–2 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • 1sitruunan kuori (luomu)
  • 2tuoretta rosmariininoksaa
Tulosta

1. Pese perunat huolellisesti harjalla ja halkaise ne pitkittäin kahtia. Halkaise kuorimattomat valkosipulit. Kuori salottisipulit. Pese sitruuna huolellisesti ja ota kuoresta suikaleita kuorimaveitsellä. 2. Laita kaikki kulhoon. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Riivi päälle rosmariininlehdet. Sekoita ja kumoa kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »