Paahdetut rosmariiniperunat
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minRosmariiniperunat maistuvat parhaalle, kun käytät maustamiseen tuoretta rosmariinia. Kypsennä perunoiden lomassa puolikkaita valkosipuleita. Paahtunut valkosipuli on upea lisäke esimerkiksi paistille.
4.2
Kuvat
Julkaistu 24.6.2015

Paahdetut rosmariiniperunat
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 12pientä jauhoista perunaa
- 2–3kokonaista valkosipulia
- 2–3salottisipulia
- 2 rkloliiviöljyä
- 1–2 tlsuolaa
- mustapippuria
- 1sitruunan kuori (luomu)
- 2tuoretta rosmariininoksaa
1. Pese perunat huolellisesti harjalla ja halkaise ne pitkittäin kahtia. Halkaise kuorimattomat valkosipulit. Kuori salottisipulit. Pese sitruuna huolellisesti ja ota kuoresta suikaleita kuorimaveitsellä. 2. Laita kaikki kulhoon. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Riivi päälle rosmariininlehdet. Sekoita ja kumoa kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia.