


Persimoni-bruschetta
30 min
Pehmeänkypsä, makea ja mehukas persimoni on täydellinen pari suolaiselle fetajuustolle. Rapealle, mausteöljyllä voidellulle leipäviipaleelle ladottuna niistä tulee ihana bruschetta!
Reseptin ainekset
6 annosta
12 kpl
maalaisleipäviipaletta (tai ciabattaa, pieniä)
Mausteöljy
1/2 dl
oliiviöljyä
1 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
1/5 kpl
tuoretta chiliä
1/3 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 kpl
persimonia (tai 2 sharonia)
100 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %)
2 rkl
lehtipersiljaa (silputtuna)
Vamista persimoni-bruschetta näin:
Lado leipäviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Sekoita oliiviöljyn joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi, rosmariinit ja chili. Lisää suola ja pippuri. Voitele leivät mausteöljyllä. Nosta pelti 200-asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi, kunnes leivät saavat hiukan väriä.
Poista persimonista kanta. Leikkaa hedelmä ohuiksi viipaleiksi. Murustele feta.
Levitä jokaiselle leivälle persimoniviipaleita, fetaa ja lehtipersiljaa.
Tarjoile persimoni-bruschettat alkupalana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat