Persimoni-bruschetta
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Pehmeänkypsä, makea ja mehukas persimoni on täydellinen pari suolaiselle fetajuustolle. Rapealle, mausteöljyllä voidellulle leipäviipaleelle ladottuna niistä tulee ihana bruschetta!
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.4.2016

Persimoni-bruschetta
Ainekset (6 annosta)
- 12 kplmaalaisleipäviipaletta (tai ciabattaa, pieniä)
Mausteöljy
- 1/2 dloliiviöljyä
- 1 kplvalkosipulinkynttä
- 1 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
- 1/5 kpltuoretta chiliä
- 1/3 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 1 kplpersimonia (tai 2 sharonia)
- 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
- 2 rkllehtipersiljaa (silputtuna)
Vamista persimoni-bruschetta näin:
Lado leipäviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Sekoita oliiviöljyn joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi, rosmariinit ja chili. Lisää suola ja pippuri. Voitele leivät mausteöljyllä. Nosta pelti 200-asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi, kunnes leivät saavat hiukan väriä.
Poista persimonista kanta. Leikkaa hedelmä ohuiksi viipaleiksi. Murustele feta.
Levitä jokaiselle leivälle persimoniviipaleita, fetaa ja lehtipersiljaa.
Tarjoile persimoni-bruschettat alkupalana.
MITÄ PIDIT?
5