Maku

Persimoni-bruschetta

30 min
5
0

Persimoni-bruschetta

MU
0
5
Pehmeänkypsä, makea ja mehukas persimoni on täydellinen pari suolaiselle fetajuustolle. Rapealle, mausteöljyllä voidellulle leipäviipaleelle ladottuna niistä tulee ihana bruschetta!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 12 kplmaalaisleipäviipaletta (tai ciabattaa, pieniä)

Mausteöljy

  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1/5 kpltuoretta chiliä
  • 1/3 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kplpersimonia (tai 2 sharonia)
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 2 rkllehtipersiljaa (silputtuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Vamista persimoni-bruschetta näin:

Lado leipäviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Sekoita oliiviöljyn joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi, rosmariinit ja chili. Lisää suola ja pippuri. Voitele leivät mausteöljyllä. Nosta pelti 200-asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi, kunnes leivät saavat hiukan väriä.

Poista persimonista kanta. Leikkaa hedelmä ohuiksi viipaleiksi. Murustele feta.

Levitä jokaiselle leivälle persimoniviipaleita, fetaa ja lehtipersiljaa.

Tarjoile persimoni-bruschettat alkupalana.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä