


Lohi-fenkolivati
Lohi-fenkolivati on helppo ja raikas alkuruoka. Anna lohen ensin maustua jääkaapissa ja kokoa sitten vadille seuraksi maukas fenkoli-kurkkusalaatti.
1. Nypi fileestä mahdolliset ruodot pois. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi terävällä fileointiveitsellä graavikalan tapaan. 2. Lado viipaleet hieman limittäin ohueksi kerrokseksi suurelle laakealle lautaselle tai vadille. 3. Ripottele kalaviipaleille tasaisesti suola ja sokeri ja rouhi päälle vielä mustapippuria myllystä. Anna kalojen maustua jääkaapissa 10–30 minuuttia. 4. Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Älä käytä fenkolin kovaa kantaa salaattiin. Ota kurkusta kuorimaveitsellä ohuita ja pitkiä suikaleita.
5. Lisää fenkoli- ja kurkkuviipaleille kulhoon suola, sokeri, öljy ja sitruunamehu. Sekoita hyvin. Anna salaatin mehustua 15–30 minuuttia.
6. Levitä salaatti kalavadin päälle hieman ennen tarjoilua. Lusikoi päälle reilusti salaatin lientä. Viimeistele vesikrassilla ja sitruunalohkoilla.