
1. Espanjalainen jokapaikanhöylä
Jos pääsiäispöydässäsi on kalaa, valitse pääsiäisviiniksi espanjalainen Viura-, Chardonnay- ja Moscatel-rypäleistä valmistettu aromikas valkoviini. Se sopii monenlaisten kasvis- ja kalaruokien kaveriksi, ja viiniasiantuntijamme kutsuu sitä jokapaikanhöyläksi. Muista viilentää viini hyvin, niin Moscatel-rypäleen veikeät aromit pääsevät oikeuksiinsa.
2. Täydellinen punainen yleisviini
Keskitäyteläinen, maultaan intensiivinen punaviini sopii monenlaisten pääsiäisen liharuokien kaveriksi. Portugalin Douron laaksossa valmistettu Vinha do Bisbado on hinta-laatusuhteeltaan lähes täydellinen pääsiäisen pöytäviini.
3. Täsmäpari lampaalle
Australian pisimmän joen varrelta kotoisin oleva mehevä shiraz on täynnä täyteläisyyttä ja kypsää marjaisuutta. Aavistuksen mausteinen punaviini on herkullinen pari esimerkiksi nyhtölampaan kanssa.
4. Roseeskumppa ja hauska drinkki-idea
Keväälle on hauska nostaa malja, mutta mitä jos kilistäisit pelkän kuohuviinin sijaan cocktaililla? Perinteinen mimosa on keltainen, mutta me ihastuimme punaiseen versioon. Valitse juomaan kuiva, pirteän hedelmäinen ja hennon herukkainen italialainen roseeskumppa, joka on valmiiksi kauniin värinen. Kun lisäät lasin pohjalle kaksi ruokalusikallista paseerattua mansikkasosetta eli siivilän läpi painettua mansikkaa ja kaadat lasin täyteen kuohuviiniä, saat kauniin ja maistuvan juhlajuoman.