Parhaat viinit pääsiäisen juhlapöytään – 4 laatuvaihtoehtoa alle kympillä (+ keväinen drinkki-idea!)
Ruoka
Parhaat viinit pääsiäisen juhlapöytään – 4 laatuvaihtoehtoa alle kympillä (+ keväinen drinkki-idea!)
Pääsiäisviinit kannattaa valita juhlien tarjoiluiden mukaan. Maku-lehden viiniasiantuntija Ilkka Sirén vinkkaa omat suosikkinsa Alkon alle kympin valikoimasta: mukana kaksi punaviiniä, yksi valkoviini ja yksi roseekuohuviini.

1. Espanjalainen jokapaikanhöylä

Jos pääsiäispöydässäsi on kalaa, valitse pääsiäisviiniksi espanjalainen Viura-, Chardonnay- ja Moscatel-rypäleistä valmistettu aromikas valkoviini. Se sopii monenlaisten kasvis- ja kalaruokien kaveriksi, ja viiniasiantuntijamme kutsuu sitä jokapaikanhöyläksi. Muista viilentää viini hyvin, niin Moscatel-rypäleen veikeät aromit pääsevät oikeuksiinsa.

Piedemonte Gamma Viura Chardonnay Moscatel, 9,27 €

2. Täydellinen punainen yleisviini

Keskitäyteläinen, maultaan intensiivinen punaviini sopii monenlaisten pääsiäisen liharuokien kaveriksi. Portugalin Douron laaksossa valmistettu Vinha do Bisbado on hinta-laatusuhteeltaan lähes täydellinen pääsiäisen pöytäviini.

Vinha do Bispado, 9,40 €

3. Täsmäpari lampaalle

Australian pisimmän joen varrelta kotoisin oleva mehevä shiraz on täynnä täyteläisyyttä ja kypsää marjaisuutta. Aavistuksen mausteinen punaviini on herkullinen pari esimerkiksi nyhtölampaan kanssa.

Spinnaker Shiraz, 8,89 €

4. Roseeskumppa ja hauska drinkki-idea

Keväälle on hauska nostaa malja, mutta mitä jos kilistäisit pelkän kuohuviinin sijaan cocktaililla? Perinteinen mimosa on keltainen, mutta me ihastuimme punaiseen versioon. Valitse juomaan kuiva, pirteän hedelmäinen ja hennon herukkainen italialainen roseeskumppa, joka on valmiiksi kauniin värinen. Kun lisäät lasin pohjalle kaksi ruokalusikallista paseerattua mansikkasosetta eli siivilän läpi painettua mansikkaa ja kaadat lasin täyteen kuohuviiniä, saat kauniin ja maistuvan juhlajuoman.

Mionetto Gran Rosé Extra Dry, 9,90 €
Mimosan punainen versio tehdään roseekuohuviinistä ja mansikkasoseesta.
Kommentoi »