


Nyhtölammas – "Onnistuu aina, suosittelen!" kehuu reseptiä testannut lukijamme
53 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 53 h 0 min
Mehevä nyhtölammas on pääsiäispöydän ehdoton hitti! Nyhdettävä ja hajoavan kypsä liha on kätevä valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Tällä reseptillä hurmaat vieraat!
Reseptin ainekset
20 annosta
2 kg
lampaanpaistia (luutonta, tai luutonta niskaa)
1 rkl
voita (tai öljyä)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Kastike
2 kpl
salottisipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
voita
5 dl
lihalientä
2 dl
viiniä (kuivaa valkoviiniä)
1/2 dl
sinappia (täysjyvä)
1 dl
tuoretta minttua (hienonnettuna)
Nyhtölammas valmistuu näin:
- Ota jäinen paisti jääkaappiin sulamaan jo kaksi päivää ennen valmistusta.
- Valmistuspäivänä nosta liha huoneenlämpöön pari tuntia aiemmin. Kuivaa lihan pinta ja hiero siihen suolaa ja pippuria.
- Kuumenna rasva paistinpannulla. Nosta liha pannulle ja paista käännellen, kunnes pinta on kauttaaltaan ruskistunut.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne rasvassa kattilassa läpikuultaviksi. Lisää kattilaan lihaliemi, viini ja sinappi. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta kattila pois levyltä. Lisää lopuksi minttu.
- Nosta liha suunnilleen lihan kokoiseen, riittävän korkealaitaiseen uunivuokaan ja kaada päälle kastike. Kastikkeen tulee peittää liha kokonaan. Lisää tarvittaessa lihalientä.
- Peitä vuoka tiiviisti kaksinkertaisella foliolla ja nosta 125-asteiseen uuniin. Anna kypsyä noin 5 tuntia.
- Ota vuoka uunista ja nosta liha leikkuulaudalle. Jäähdytä hetki.
- Revi liha säikeiksi kahta haarukkaa apuna käyttäen. Jos tarjoat lihan heti, nosta se tarjoiluastiaan ja kaada halutessasi hiukan siivilöityä kastiketta päälle kostukkeeksi.
- Jos tarjoat nyhtölampaan seuraavana päivänä, säilytä se liemessä ja kuumenna ennen kuin nostat lihan tarjolle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat