Nyhtölammas – "Onnistuu aina, suosittelen!" kehuu reseptiä testannut lukijamme
53 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
53 h Mehevä nyhtölammas on pääsiäispöydän ehdoton hitti! Nyhdettävä ja hajoavan kypsä liha on kätevä valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Tällä reseptillä hurmaat vieraat!
GL
MA
MU
4.1
Kuvat
Julkaistu 24.3.2015

Nyhtölammas – "Onnistuu aina, suosittelen!" kehuu reseptiä testannut lukijamme
Reseptin ainekset (20 annosta)
- 2 kglampaanpaistia (luutonta, tai luutonta niskaa)
- 1 rklvoita (tai öljyä)
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Kastike
- 2 kplsalottisipulia
- 4 kplvalkosipulinkynttä
- 1 tlvoita
- 5 dllihalientä
- 2 dlviiniä (kuivaa valkoviiniä)
- 1/2 dlsinappia (täysjyvä)
- 1 dltuoretta minttua (hienonnettuna)
Nyhtölammas valmistuu näin:
- Ota jäinen paisti jääkaappiin sulamaan jo kaksi päivää ennen valmistusta.
- Valmistuspäivänä nosta liha huoneenlämpöön pari tuntia aiemmin. Kuivaa lihan pinta ja hiero siihen suolaa ja pippuria.
- Kuumenna rasva paistinpannulla. Nosta liha pannulle ja paista käännellen, kunnes pinta on kauttaaltaan ruskistunut.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne rasvassa kattilassa läpikuultaviksi. Lisää kattilaan lihaliemi, viini ja sinappi. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta kattila pois levyltä. Lisää lopuksi minttu.
- Nosta liha suunnilleen lihan kokoiseen, riittävän korkealaitaiseen uunivuokaan ja kaada päälle kastike. Kastikkeen tulee peittää liha kokonaan. Lisää tarvittaessa lihalientä.
- Peitä vuoka tiiviisti kaksinkertaisella foliolla ja nosta 125-asteiseen uuniin. Anna kypsyä noin 5 tuntia.
- Ota vuoka uunista ja nosta liha leikkuulaudalle. Jäähdytä hetki.
- Revi liha säikeiksi kahta haarukkaa apuna käyttäen. Jos tarjoat lihan heti, nosta se tarjoiluastiaan ja kaada halutessasi hiukan siivilöityä kastiketta päälle kostukkeeksi.
- Jos tarjoat nyhtölampaan seuraavana päivänä, säilytä se liemessä ja kuumenna ennen kuin nostat lihan tarjolle.