Maku

Mämmisemifreddo

12 h 20 min
5
0

Mämmisemifreddo

Mämmin ja itse tehdyn jätskin yhdistelmä on pääsiäisen yllättävin jälkiruoka! Mämmisemifeddo maistuu niillekin, jotka eivät ole suuria mämmin rakastajia.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 1 rkllimettimehua
  • 2 dltomusokeria
  • 5 dlkuohukermaa
  • 700 gmämmiä

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Valmista mämmisemifreddo näin:

Pane kolmen litran vetoinen neliön tai suorakaiteen muotoinen vuoka pakastimeen kylmenemään.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset, keltuaiset isoimpaan kulhoon.

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet keltuaisten joukkoon. Lisää sekaan mehu ja tomusokeri siivilöiden. Vatkaa seos vaahdoksi.

Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Pese ja kuivaa vatkaimet ja vaahdota kerma kolmannessa kulhossa.

Kumoa kermavaahto keltuaisvaahdon joukkoon ja vatkaa vielä hetki. Kumoa joukkoon valkuaisvaahto ja nostele hellästi lastalla sekaisin. Vältä turhaa sekoittamista.

Siirrä mämmi kulhoon ja vatkaa myös sitä hetki, jotta rakenne hiukan notkistuu.

Ota vuoka pakastimesta ja kokoa mämmisemifreddo vuokaan kerroksittain. Alimmaksi mämmiä, sitten vuorotellen vaniljavaahtoa ja mämmiä huolettomiksi kerroksiksi. Jätä päällimmäiseksi vaniljavaahtokerros.

Nosta vuoka pakastimeen. Anna semifreddon jäätyä yön yli.

Ota vuoka huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista. Pyörittele hieman pehmennyt mämmisemifreddo palloiksi jälkiruokakulhoihin.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä