Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mämmisemifreddo

12 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h 0 min

Mämmin ja itse tehdyn jätskin yhdistelmä on pääsiäisen yllättävin jälkiruoka! Mämmisemifeddo maistuu niillekin, jotka eivät ole suuria mämmin rakastajia.

27.4.2016
Reseptin ainekset
6 annosta
4 kpl
munaa
1 kpl
vaniljatankoa
1 rkl
limettimehua
2 dl
tomusokeria
5 dl
kuohukermaa
700 g
mämmiä

Valmista mämmisemifreddo näin:

Pane kolmen litran vetoinen neliön tai suorakaiteen muotoinen vuoka pakastimeen kylmenemään.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset, keltuaiset isoimpaan kulhoon.

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet keltuaisten joukkoon. Lisää sekaan mehu ja tomusokeri siivilöiden. Vatkaa seos vaahdoksi.

Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Pese ja kuivaa vatkaimet ja vaahdota kerma kolmannessa kulhossa.

Kumoa kermavaahto keltuaisvaahdon joukkoon ja vatkaa vielä hetki. Kumoa joukkoon valkuaisvaahto ja nostele hellästi lastalla sekaisin. Vältä turhaa sekoittamista.

Siirrä mämmi kulhoon ja vatkaa myös sitä hetki, jotta rakenne hiukan notkistuu.

Ota vuoka pakastimesta ja kokoa mämmisemifreddo vuokaan kerroksittain. Alimmaksi mämmiä, sitten vuorotellen vaniljavaahtoa ja mämmiä huolettomiksi kerroksiksi. Jätä päällimmäiseksi vaniljavaahtokerros.

Nosta vuoka pakastimeen. Anna semifreddon jäätyä yön yli.

Ota vuoka huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista. Pyörittele hieman pehmennyt mämmisemifreddo palloiksi jälkiruokakulhoihin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt