4,3(7)
Mämmisemifreddo
12 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 12 h
Mämmin ja itse tehdyn jätskin yhdistelmä on pääsiäisen yllättävin jälkiruoka! Mämmisemifeddo maistuu niillekin, jotka eivät ole suuria mämmin rakastajia.
27.4.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
4 kplmunaa
1 kplvaniljatankoa
1 rkllimettimehua
2 dltomusokeria
5 dlkuohukermaa
700 gmämmiä

Valmista mämmisemifreddo näin:

Pane kolmen litran vetoinen neliön tai suorakaiteen muotoinen vuoka pakastimeen kylmenemään.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset, keltuaiset isoimpaan kulhoon.

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet keltuaisten joukkoon. Lisää sekaan mehu ja tomusokeri siivilöiden. Vatkaa seos vaahdoksi.

Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Pese ja kuivaa vatkaimet ja vaahdota kerma kolmannessa kulhossa.

Kumoa kermavaahto keltuaisvaahdon joukkoon ja vatkaa vielä hetki. Kumoa joukkoon valkuaisvaahto ja nostele hellästi lastalla sekaisin. Vältä turhaa sekoittamista.

Siirrä mämmi kulhoon ja vatkaa myös sitä hetki, jotta rakenne hiukan notkistuu.

Ota vuoka pakastimesta ja kokoa mämmisemifreddo vuokaan kerroksittain. Alimmaksi mämmiä, sitten vuorotellen vaniljavaahtoa ja mämmiä huolettomiksi kerroksiksi. Jätä päällimmäiseksi vaniljavaahtokerros.

Nosta vuoka pakastimeen. Anna semifreddon jäätyä yön yli.

Ota vuoka huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista. Pyörittele hieman pehmennyt mämmisemifreddo palloiksi jälkiruokakulhoihin.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.