


Kolmen kaalin lisäke
Tämä lisäke on kaalinrakastajan unelma, sillä siihen uppoaa kolmea eri kaalia! Höyryävän kuumien kaalien päälle kaadettu mausteöljy maustaa ne herkullisiksi.
Valmista kolmen kaalin lisäke näin:
Huuhtele kaalit ja leikkaa kukinnot irti. Ruusukaalit voit puolittaa tai leikata neljään osaan. Keitä kaalit napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Valmista kaalien kiehuessa mausteöljy. Mittaa öljy kattilaan. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja rosmariini. Kuumenna, mutta varo polttamasta kasviksia. Siirrä kattila sivuun ja lisää joukkoon vielä piparjuuritahna.
Valuta kaalit ja anna niiden kuivahtaa hetki. Nosta kaalit sekoitusastiaan. Kaada päälle mauste-öljy ja sekoittele, kunnes se on levinnyt tasaisesti.
Kumoa kaalit tarjoiluastiaan ja tarjoa kaalilisäke heti esimerkiksi cokislampaan seurana.