Kolmen kaalin lisäke

25 min
4.5
0

Kolmen kaalin lisäke

GL
MA
MU
0
4.5
Tämä lisäke on kaalinrakastajan unelma, sillä siihen uppoaa kolmea eri kaalia! Höyryävän kuumien kaalien päälle kaadettu mausteöljy maustaa ne herkullisiksi.  
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gparsakaalia
  • 400 gkukkakaalia
  • 300 gruusukaaleja
  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 1 tlpiparjuuritahnaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista kolmen kaalin lisäke näin:

Huuhtele kaalit ja leikkaa kukinnot irti. Ruusukaalit voit puolittaa tai leikata neljään osaan. Keitä kaalit napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista kaalien kiehuessa mausteöljy. Mittaa öljy kattilaan. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja rosmariini. Kuumenna, mutta varo polttamasta kasviksia. Siirrä kattila sivuun ja lisää joukkoon vielä piparjuuritahna.

Valuta kaalit ja anna niiden kuivahtaa hetki. Nosta kaalit sekoitusastiaan. Kaada päälle mauste-öljy ja sekoittele, kunnes se on levinnyt tasaisesti.

Kumoa kaalit tarjoiluastiaan ja tarjoa kaalilisäke heti esimerkiksi cokislampaan seurana.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä