Maku

Cokislammas

38 h 40 min
4.5
1

Cokislammas

GL
MA
MU
1
4.5
Kolajuomassa keitetty lammas kuulostaa oudolta, mutta maistuu herkulliselta. Kokeile, jos et usko!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 18 dlvettä
  • 200 gsuolaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2000 glampaanlihaa (luutonta karitsanpaistia)
  • 20 dlcolajuomaa (Coca Colaa, ei light)
  • 3 kplsalottisipulia
  • 2 kpltuoretta rosmariinia (oksaa)

Tee näin

38 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN38 h

Valmista cokislammas näin:

Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää suola ja sokeri ja sekoittele, kunnes ne ovat liuenneet. Anna suolaliemen jäähtyä.

Upota lammas jäähtyneeseen liemeen. Liha voi olla tuore tai jäinen. Jäinen paisti sulaa sopivasti suolauksen aikana. Nosta kattila jääkaappiin ja anna lihan suolautua 24–36 tuntia.

Valuta liemi pois, nosta liha kattilasta ja pyyhi se kuivaksi. Poista pinnalta enin rasva ja kalvot. Sido liha tarvittaessa paistinarulla tiiviimmäksi. Työnnä lihaan paistolämpömittari.

Nosta liha kattilaan ja kaada päälle kolajuomaa niin, että liha peittyy. Kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois.

Kuori sipulit. Lisää ne ja rosmariininoksat kattilaan.

Anna lihan kiehua hissukseen noin kaksi tuntia. Lisää tarvittaessa kolajuomaa. Lihan tulee olla liemen peitossa koko kiehumisen ajan.

Kun mittari näyttää 65 astetta, nosta kattila liedeltä sivuun. Anna lihan jäähtyä liemessä. Jos haluat tarjota lihan heti, nosta se liemestä ja kääri folioon noin 1/2 tunniksi ennen leikkaamista.

Tarjoa cokislammas esimerkiksi kaalilisäkkeen kanssa.

Vinkki!

Käytä sokeripitoista limsaa, älä light-versioita. 

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä