Maku

Vegaaninen pasha – täyteläinen pääsiäisherkku ilman munia ja maitoa

12 h 20 min
VE
3.67
0

Vegaaninen pasha syntyy helposti muutamasta raaka-aineesta, mutta silti ilman munia tai maitotuotteita. Pääsiäisen klassikkojälkiruoan vegaaninen versio koristellaan hauskaksi pääsiäistipuksi teeman mukaan!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (5–6 )

Vegaaninen pasha

  • 1 dl vegaanista vaahtoutuvaa kermaa (Alpro)
  • 1 rs (200 g) vegaanista tuorejuustoa (Violife)
  • 2 rkl vegaanista margariinia (sulatettuna)
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl sitruunan kuorta (raastettuna)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 aprikoosia (kuivattua pehmeää)
  • ½ dl mantelirouhetta

Koristelu

  • rusinoita
  • ananaskirsikoita
  • samettikukkia (Mimis)
  • minttua

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Vegaaninen pasha valmistuu näin:

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja rasva. Lisää sokeri, sitruunan kuori ja mehu.
  2. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi. Sekoita aprikoosit ja mantelirouhe seokseen.
  3. Kaada pashaseos suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen. Nosta suodatin kulhoon tai lautasen päälle ja peitä tuorekelmulla. Anna pashan valua jääkaapissa yön yli.
  4. Kumoa vegaaninen pasha lautaselle ja irrota suodatinpaperi. Koristele vegaaninen pasha tipuksi rusinoilla, ananaskirsikoilla, samettikukilla ja mintulla.
MITÄ PIDIT?
3.67