Maku

Vegaaninen pasha – täyteläinen pääsiäisherkku ilman munia ja maitoa

12 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
12 h
Vegaaninen pasha syntyy helposti muutamasta raaka-aineesta, mutta silti ilman munia tai maitotuotteita. Pääsiäisen klassikkojälkiruoan vegaaninen versio koristellaan hauskaksi pääsiäistipuksi teeman mukaan!
VE
4
0
Julkaistu 13.3.2018


Reseptin ainekset (5–6 )

Vegaaninen pasha

  • 1 dl vegaanista vaahtoutuvaa kermaa (Alpro)
  • 1 rs (200 g) vegaanista tuorejuustoa (Violife)
  • 2 rkl vegaanista margariinia (sulatettuna)
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl sitruunan kuorta (raastettuna)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 aprikoosia (kuivattua pehmeää)
  • ½ dl mantelirouhetta

Koristelu

  • rusinoita
  • ananaskirsikoita
  • samettikukkia (Mimis)
  • minttua
Tulosta

Vegaaninen pasha valmistuu näin:

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja rasva. Lisää sokeri, sitruunan kuori ja mehu.
  2. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi. Sekoita aprikoosit ja mantelirouhe seokseen.
  3. Kaada pashaseos suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen. Nosta suodatin kulhoon tai lautasen päälle ja peitä tuorekelmulla. Anna pashan valua jääkaapissa yön yli.
  4. Kumoa vegaaninen pasha lautaselle ja irrota suodatinpaperi. Koristele vegaaninen pasha tipuksi rusinoilla, ananaskirsikoilla, samettikukilla ja mintulla.

Vinkki!

Etsitkö tavallista reseptiä? Kurkkaa perinteisen pashan ohje.

Kommentoi »