Maku

Pasha – pääsiäisen täyteläinen rahkaherkku

12 h 30 min
4.36
4

Pasha – pääsiäisen täyteläinen rahkaherkku

GL
5
4.36
Teksti Antti Lumiainen
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos
Pasha on monen pääsiäismenun kohokohta. Perinteinen pasha on helppo valmistaa, eikä siinä säästellä voita, kermaa tai kananmunia! 

Ainekset (8 annosta)

  • 150 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 kplkeltuaista
  • 750 gmaitorahkaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 4 kplvalkuaista
  • 100 gkorintteja
  • 1 tlappelsiininkuoriraastetta (luomu)
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 3 rklappelsiinitäysmehua
  • 3 rklsitruunamehua

Koristeluun

  • 10 kplananaskirsikkaa

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Näin pasha valmistuu:

Aloita pashan valmistus upottamalla puinen muotti likoamaan veteen kolmeksi tunniksi. Kastele puhdas sideharso ja vuoraa sillä muotti.

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon rahka.

Vaahdota kerma erikseen. Pese ja kuivaa vatkaimet, ja vaahdota myös valkuaiset. Sekoita vaahdot rahkaseoksen joukkoon varovasti nostellen. Lisää korintit.

Mausta pashan massa appelsiinin- ja sitruunankuoriraasteella sekä mehulla.

Täytä sideharsolla vuorattu muotti rahkaseoksella.

Nosta kankaan reunat ylös ja nosta päälle paino. Nosta pasha reunalliseen astiaan ja anna sen valua jääkaapissa vuorokauden ajan.

Irrota pasha muotista vadille ja koristele se ananaskirsikoilla.

Tarjoa pasha pääsiäisaterian jälkiruokana.

Perinteisen puisen muotin sijaan voit käyttää pashan valuttamiseen juustomuottia, siivilää tai kahvinkeittimen suodatinsuppiloa.

MITÄ PIDIT?
4.36