Maku

Pasha – pääsiäisen täyteläinen rahkaherkku

12 h 30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen12 h
Pasha on monen pääsiäismenun kohokohta. Perinteinen pasha on helppo valmistaa, eikä siinä säästellä voita, kermaa tai kananmunia. Aloita pashan valmistaminen ajoissa, jotta herkku on parhaimmillaan pääsiäisen juhlapöydässä.
GL
4.39
5
Kuvat Mika Rampa


Ainekset (8 annosta)

Pasha

  • 150 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4 kplkeltuaista
  • 750 gmaitorahkaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 4 kplvalkuaista
  • 100 gkorintteja
  • 1 tlappelsiininkuoriraastetta (luomu)
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 3 rklappelsiinitäysmehua
  • 3 rklsitruunamehua

Koristeluun

  • 10 kplananaskirsikkaa
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Pasha valmistetaan näin:

  1. Aloita pashan valmistus upottamalla puinen muotti likoamaan veteen kolmeksi tunniksi. Kastele puhdas sideharso ja vuoraa sillä muotti.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon rahka.
  3. Vaahdota kerma erikseen. Pese ja kuivaa vatkaimet, ja vaahdota myös valkuaiset. Sekoita vaahdot rahkaseoksen joukkoon varovasti nostellen. Lisää korintit.
  4. Mausta pashan massa appelsiinin- ja sitruunankuoriraasteella sekä mehulla.
  5. Täytä sideharsolla vuorattu muotti rahkaseoksella.
  6. Nosta kankaan reunat ylös ja nosta päälle paino. Nosta pasha reunalliseen astiaan ja anna sen valua jääkaapissa vuorokauden ajan.
  7. Irrota pasha muotista vadille ja koristele se ananaskirsikoilla.
  8. Tarjoa pasha pääsiäisaterian jälkiruokana.

Vinkki!

Perinteisen puisen muotin sijaan voit käyttää pashan valuttamiseen juustomuottia, siivilää tai kahvinkeittimen suodatinsuppiloa.

MITÄ PIDIT?
4.39