


Kulitsa – herkullinen pääsiäispulla pashan kaveriksi
2 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 45 min
Kulitsa on kuivahedelmillä rikastettu pääsiäispulla, jota syödään pashan kera. Makean pullan maustavat sitruuna, rusinat sekä kuivatut aprikoosit. Nappaa resepti ja kokeile!
Reseptin ainekset
2 kpl
Kulitsa
2 ½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
7 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ¾ dl
sokeria
1 tl
suolaa
2
kananmunaa
½ rkl
kardemummaa
1
sitruunan raastettu kuori
100 g
voita tai margariinia
1 ½ dl
rusinoita
Voiteluun
100 g
kuivattuja aprikooseja
1
kananmuna
Pinnalle
tomusokeria
Kulitsa – ohje:
- Valmista ensin taikinajuuri. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää ⅓ vehnäjauhoista. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
- Sekoita taikinaan sokeri, suola, kananmunat, kardemumma ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää viimeisen jauhoerän yhteydessä pehmeä rasva, rusinat sekä hienonnetut aprikoosit. Anna kohota 30 minuuttia.
- Ota pieni pala taikinaa sivuun koristelua varten. Jaa taikina jauhotetulla pöydällä kahdeksi palaksi. Jaa molemmat palat edelleen kuudeksi palaksi. Pyörittele palat palloiksi.
- Voitele kaksi suorakaiteen mallista, noin litran vetoista leipävuokaa. Asettele kumpaankin vuokaan kuusi taikinapalloa.
- Muotoile koristelua varten säästetystä taikinapalasta sormen paksuinen pötkö. Muotoile pötköstä kirjaimet X ja B. Aseta kirjaimet kulitsojen päälle. Peitä vuoat liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
- Voitele pinta kananmunalla. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä kulitsat leivinpaperilla.
- Kumoa kulitsa jäähtyneenä ritilän päälle.
Vinkki!
Tarjoile kulitsa pashan kanssa. Tee perinteinen pasha itse ohjeellamme.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat