Kevyt pasha – tätä pääsiäisjälkkäriä voi syödä huoletta isommankin satsin!
3 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
3 h Kevyt pasha on ihana pääsiäisjälkkäri! Yhdistä vaniljavaahdon kuohkeaan keveyteen pashan makumaailmaa. Sitruunarahka, appelsiinihillo ja mantelirouhe tekevät kevyestä pashasta superherkullisen!
GL
MU
4
Kuvat
Julkaistu 1.7.2015

Kevyt pasha – tätä pääsiäisjälkkäriä voi syödä huoletta isommankin satsin!
Reseptin ainekset (6 annosta)
Kevyt pasha
- 1 dlrusinoita
- 2 rklsitruslikööriä (tai sitrusmehua)
- 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)
- 400 gmaitorahkaa (sitruunanmakuinen)
- 1 1/2 dlappelsiinimarmeladia
- 1 dlmantelirouhetta
Koristeluun
- mantelirouhetta ja sitruunankuorta
Kevyt pasha valmistuu näin:
- Mittaa rusinat ja sitruslikööri (tai sitruunamehu) kulhoon. Anna marinoitua peitettynä huoneenlämmössä 1–2 tuntia.
- Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi.
- Lisää vaahtoon sitruunarahka, appelsiinimarmeladi, mantelirouhe ja marinoidut rusinat.
- Annostele kevyt pasha jälkiruokamaljoihin, ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
- Koristele kevyet pashat mantelirouheella ja sitruunankuorella juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen pashan resepti.

Pasha – pääsiäisen täyteläinen rahkaherkku
Maku

Pääsiäisjälkiruoka kruunaa juhla-aterian! Katso ohjeet perinteisiin ja uusiin herkkuihin

Pikapasha – valmista kymmenessä minuutissa!
Kotivinkki

Omenainen pasha – liköörillä terästetty herkku aikuiseen makuun
Maku

Pasha-trifle
Maku

Kulitsa – herkullinen pääsiäispulla pashan kaveriksi
Kotivinkki

Superhelppo pääsiäisjälkkäri: mandariini-passionpossetit
Kotivinkki

Rahkapiirakka, rahkapullat, mango-juustokakku – pääsiäisen parhaat rahkajälkkärit klassikoista uusiin hitteihin