Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pashakääretorttu häviää kahvipöydästä yhdessä hujauksessa – kiitos pökerryttävän herkullisen kerma-rahkatäytteen

1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min

Pashakääretorttu on pääsiäisen herkullisin leivonnainen! Pashatäytteessä maistuvat maitorahka, kerma, sitruuna, mantelilastut ja keltaiset rusinat. Jos maltat, anna pashakääretortun maustua yön yli jääkaapissa, sillä se on seuraavana päivänä vielä entistäkin maukkaampaa. Psst! Resepti on gluteeniton.

29.3.2021
Reseptin ainekset
12 annosta
Gluteeniton pohja
4
munaa
1½ dl
sokeria
1
luomusitruuna
1½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
100 g
voita
1 dl
sokeria
250 g
maitorahkaa
2 rkl
sitruunanmehua
2 dl
kuohukermaa
½ dl
mantelilastuja
½ dl
keltaisia rusinoita
Koristeeksi
1
mandariini
100 g
ananaskirsikoita
½ dl
paahdettuja mantelilastuja
(tomusokeria)

Pashakääretorttu – ohje:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta joukkoon pestyn sitruunan kuori.
  2. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana.
  3. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  4. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjan leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin pohjan päälle. Näin pohja ei kuivu jäähtyessään.
  5. Valmista täyte. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää rahka ja sitruunanmehu. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Paahda mantelilastut (yhteensä 1 dl) kuivalla paistinpannulla tai käytä valmiiksi paahdettuja lastuja. Lisää 1/2 dl jäähtyneitä mantelilastuja täytteeseen. Lisää myös rusinat.
  6. Ota noin 2 dl täytettä kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan koristelua. Levitä loppu täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi.
  7. Poista paperi ja siirrä torttu tarjoiluvadille. Levitä loppu täyte tortun päälle. Mikäli täyte on jähmettynyt liikaa, notkista se tilkalla kermaa tai maitoa. Koristele mandariinilla, ananaskirsikoilla ja mantelilastuilla. Viimeistele pashakääretorttu halutessasi tomusokerilla.

Vinkki!

Katso myös suosittu perinteisen pashan ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt