Maku

Pashakääretorttu häviää kahvipöydästä yhdessä hujauksessa – kiitos pökerryttävän herkullisen kerma-rahkatäytteen

1 h 40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 10 min
Pashakääretorttu on pääsiäisen herkullisin leivonnainen! Pashatäytteessä maistuvat maitorahka, kerma, sitruuna, mantelilastut ja keltaiset rusinat. Jos maltat, anna pashakääretortun maustua yön yli jääkaapissa, sillä se on seuraavana päivänä vielä entistäkin maukkaampaa. Psst! Resepti on gluteeniton.
KA
GL
3.9
0
Julkaistu: 29.3.2021


Ainekset (12 annosta)

Gluteeniton pohja

  • 4munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1luomusitruuna
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 250 gmaitorahkaa
  • 2 rklsitruunanmehua
  • 2 dlkuohukermaa
  • ½ dl mantelilastuja
  • ½ dl keltaisia rusinoita

Koristeeksi

  • 1mandariini
  • 100 gananaskirsikoita
  • ½ dl paahdettuja mantelilastuja
  • (tomusokeria)
Tulosta

Pashakääretorttu leivotaan näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta joukkoon pestyn sitruunan kuori.
  2. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita nostellen, jotta taikina pysyy kuohkeana.
  3. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  4. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota pohjan leivinpaperi, mutta jätä se kuitenkin pohjan päälle. Näin pohja ei kuivu jäähtyessään.
  5. Valmista täyte. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää rahka ja sitruunanmehu. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Paahda mantelilastut (yhteensä 1 dl) kuivalla paistinpannulla tai käytä valmiiksi paahdettuja lastuja. Lisää 1/2 dl jäähtyneitä mantelilastuja täytteeseen. Lisää myös rusinat.
  6. Ota noin 2 dl täytettä kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan koristelua. Levitä loppu täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi.
  7. Poista paperi ja siirrä torttu tarjoiluvadille. Levitä loppu täyte tortun päälle. Mikäli täyte on jähmettynyt liikaa, notkista se tilkalla kermaa tai maitoa. Koristele mandariinilla, ananaskirsikoilla ja mantelilastuilla. Viimeistele pashakääretorttu halutessasi tomusokerilla.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää inspiraatiota? Osta Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin Samassa liemessä -keittokirja Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
3.89
Kommentoi »