4(101)
Valamon pasha
Gluteeniton
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h
Valamon tapaan valmistettu pasha on klassinen, herkullinen pääsiäispasha. Tämän pashan salaisuus on vaahdotetussa voissa. Valmista klassinen jälkiruoka päivää ennen tarjoilua kylmään ja tarjoa pääsiäisaterialla.
Julkaistu 9.6.2009
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
Valamon pasha
2 1/2 dlsokeria
2 kplkeltuaista
200 gvoita
400 gmaitorahkaa
1 tlvaniljasokeria
1 dlmantelirouhetta
1 dlrusinoita
1sitruunan mehu
1appelsiinin mehu
2 dlkuohukermaa

Valamon pasha – ohje:

  1. Vatkaa puolet sokerista ja keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa loput sokerista ja voi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja rahka tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljasokeri (mantelirouhe, rusinat) ja mehut ja lopuksi kevyesti vaahdotettu kerma.
  2. Kaada massa kostutetulla sideharsolla vuorattuun muottiin. Pane paino päälle ja valuta pashaa vuorokausi jääkaapissa.
  3. Kumoa Valamon pasha tarjoiluvadille, poista harso ja tarjoa pasha pääsiäisaterian jälkiruokana.

23 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.