Maku

Valamon pasha

24 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
24 h
Valamon tapaan valmistettu pasha on klassinen, herkullinen pääsiäispasha. Tämän pashan salaisuus on vaahdotetussa voissa. Valmista klassinen jälkiruoka päivää ennen tarjoilua kylmään ja tarjoa pääsiäisaterialla.
GL
Julkaistu: 9.6.2009


Ainekset (12 annosta)

Valamon pasha

  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 kplkeltuaista
  • 200 gvoita
  • 400 gmaitorahkaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 1 dlrusinoita
  • 1sitruunan mehu
  • 1appelsiinin mehu
  • 2 dlkuohukermaa
Tulosta

Valamon pasha valmistuu näin:

  1. Vatkaa puolet sokerista ja keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa loput sokerista ja voi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja rahka tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljasokeri (mantelirouhe, rusinat) ja mehut ja lopuksi kevyesti vaahdotettu kerma.
  2. Kaada massa kostutetulla sideharsolla vuorattuun muottiin. Pane paino päälle ja valuta pashaa vuorokausi jääkaapissa.
  3. Kumoa Valamon pasha tarjoiluvadille, poista harso ja tarjoa pasha pääsiäisaterian jälkiruokana.

MITÄ PIDIT?
3.97
20 kommenttia