


Valamon pasha
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Valamon tapaan valmistettu pasha on klassinen, herkullinen pääsiäispasha. Tämän pashan salaisuus on vaahdotetussa voissa. Valmista klassinen jälkiruoka päivää ennen tarjoilua kylmään ja tarjoa pääsiäisaterialla.
Reseptin ainekset
12 annosta
Valamon pasha
2 1/2 dl
sokeria
2
keltuaista
200 g
voita
400 g
maitorahkaa
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
mantelirouhetta
1 dl
rusinoita
1
sitruunan mehu
1
appelsiinin mehu
2 dl
kuohukermaa
Valamon pasha – ohje:
- Vatkaa puolet sokerista ja keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa loput sokerista ja voi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja rahka tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljasokeri (mantelirouhe, rusinat) ja mehut ja lopuksi kevyesti vaahdotettu kerma.
- Kaada massa kostutetulla sideharsolla vuorattuun muottiin. Pane paino päälle ja valuta pashaa vuorokausi jääkaapissa.
- Kumoa Valamon pasha tarjoiluvadille, poista harso ja tarjoa pasha pääsiäisaterian jälkiruokana.
Vinkki!
Kurkkaa myös pääsiäisen suosituin pashaohjeemme.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat