Maku

Valamon pasha

24 h 30 min
4.01
10

Valamon pasha

GL
20
4.01
Teksti Tapio Mäkitalo
Kuvat Pentti Potkonen
Tulosta
Mainos
Valamon tapaan valmistettu pasha on klassinen, herkullinen pääsiäispasha. Tämän pashan salaisuus on vaahdotetussa voissa. Valmista pasha päivää ennen tarjoilua kylmään ja tarjoa pääsiäisaterian jälkiruokana.

Ainekset (12 annosta)

  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 kplkeltuaista
  • 200 gvoita
  • 400 gmaitorahkaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 1 dlrusinoita
  • 1sitruunan mehu
  • 1appelsiinin mehu
  • 2 dlkuohukermaa

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Vatkaa puolet sokerista ja keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa loput sokerista ja voi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja rahka tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljasokeri (mantelirouhe, rusinat) ja mehut ja lopuksi kevyesti vaahdotettu kerma.

Kaada massa kostutetulla sideharsolla vuorattuun muottiin. Pane paino päälle ja valuta pashaa vuorokausi jääkaapissa.

Kumoa Valamon pasha tarjoiluvadille, poista harso ja tarjoa pasha pääsiäisaterian jälkiruokana.

MITÄ PIDIT?
4.01