


Gluteenittomat pashapullat – täydellinen yhdistelmä mehevää pullaa ja hedelmäistä rahkatäytettä
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Kopioi pashasta tuttu makumaailma gluteenittomien pashapullien meheväksi täytteeksi. Vaivaa gluteeniton pullataikina vatkaimen taikinakoukuilla, käsittele taikinaa lempeästi ja muotoile pullat heti.
Reseptin ainekset
16 kpl
Pullataikina
2 1/2 dl
kevytmaitoa (tai täysmaitoa)
25 g
hiivaa
1 kpl
muna
1 dl
sokeria
1 1/2 tl
jauhettua kardemummaa
1 tl
psylliumia
3/4 tl
suolaa
6–7 dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
100 g
pehmeää voita
Voiteluun
1 kpl
muna
Täyte
200 g
appelsiinirahkaa
125 g (1/2 purkkia)
maitorahkaa
1 dl
mantelirouhetta
1/2 dl
sokeria
1 kpl
muna
2 tl
luomuappelsiinin kuorta (hienoksi raastettuna)
235 g (1 purkki)
persikoita
Gluteenittomat pashapullat – ohje:
- Lämmitä maito haaleaksi. Murenna sekaan hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma, psyllium ja suola. Anna hiivan herätä 10–15 minuuttia.
- Sekoita joukkoon puolet jauhoista sähkövatkaimen taikinakoukuilla vaivaten. Lisää rasva ja loput jauhoista edelleen taikinakoukuilla vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa mutta pehmeää.
- Leivo taikina suoraan pulliksi. Muotoile (älä vaivaa) taikinasta tanko gluteenitonta jauhoseosta apuna käyttäen. Leikkaa se 16 palaan ja muotoile palat hellästi pyöreiksi pulliksi leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- Paina pulliin syvennys jauhotetulla juomalasilla. Voitele pullat vatkatulla munalla.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lusikoi täytettä syvennyksiin. Valuta ja viipaloi persikat. Sommittele viipaleet täytteen päälle.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pullat saaneet kauniin värin.
Vinkki!
Katso myös perinteisen pashan ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat