0(0)
Gluteenittomat pashapullat – täydellinen yhdistelmä mehevää pullaa ja hedelmäistä rahkatäytettä
Gluteeniton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Kopioi pashasta tuttu makumaailma gluteenittomien pashapullien meheväksi täytteeksi. Vaivaa gluteeniton pullataikina vatkaimen taikinakoukuilla, käsittele taikinaa lempeästi ja muotoile pullat heti.
Julkaistu 7.4.2017
Maku
Reseptin ainekset
16 kpl
Pullataikina
2 1/2 dlkevytmaitoa (tai täysmaitoa)
25 ghiivaa
1 kplmuna
1 dlsokeria
1 1/2 tljauhettua kardemummaa
1 tlpsylliumia
3/4 tlsuolaa
6–7 dlgluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
100 gpehmeää voita
Voiteluun
1 kplmuna
Täyte
200 gappelsiinirahkaa
125 g (1/2 purkkia)maitorahkaa
1 dlmantelirouhetta
1/2 dlsokeria
1 kplmuna
2 tlluomuappelsiinin kuorta (hienoksi raastettuna)
235 g (1 purkki)persikoita

Gluteenittomat pashapullat – ohje:

  1. Lämmitä maito haaleaksi. Murenna sekaan hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma, psyllium ja suola. Anna hiivan herätä 10–15 minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon puolet jauhoista sähkövatkaimen taikinakoukuilla vaivaten. Lisää rasva ja loput jauhoista edelleen taikinakoukuilla vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa mutta pehmeää.
  3. Leivo taikina suoraan pulliksi. Muotoile (älä vaivaa) taikinasta tanko gluteenitonta jauhoseosta apuna käyttäen. Leikkaa se 16 palaan ja muotoile palat hellästi pyöreiksi pulliksi leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
  4. Paina pulliin syvennys jauhotetulla juomalasilla. Voitele pullat vatkatulla munalla.
  5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lusikoi täytettä syvennyksiin. Valuta ja viipaloi persikat. Sommittele viipaleet täytteen päälle.
  6. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pullat saaneet kauniin värin.

Katso myös perinteisen pashan resepti!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.