Maku

Gluteenittomat pashapullat – täydellinen yhdistelmä mehevää pullaa ja hedelmäistä rahkatäytettä

1 h 15 min
GL
0
0

Kopioi pashasta tuttu makumaailma gluteenittomien pashapullien meheväksi täytteeksi. Vaivaa gluteeniton pullataikina vatkaimen taikinakoukuilla, käsittele taikinaa lempeästi ja muotoile pullat heti.
Tulosta
Kuvat Sami Repo

Ainekset (16 kpl)

Pullataikina

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa (tai täysmaitoa)
  • 25 ghiivaa
  • 1 kplmuna
  • 1 dlsokeria
  • 1 1/2 tljauhettua kardemummaa
  • 1 tlpsylliumia
  • 3/4 tlsuolaa
  • 6–7 dlgluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 100 gpehmeää voita

Voiteluun

  • 1 kplmuna

Täyte

  • 200 gappelsiinirahkaa
  • 125 g (1/2 purkkia)maitorahkaa
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmuna
  • 2 tlluomuappelsiinin kuorta (hienoksi raastettuna)
  • 235 g (1 purkki)persikoita

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Gluteenittomat pashapullat valmistuvat näin:

  1. Lämmitä maito haaleaksi. Murenna sekaan hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma, psyllium ja suola. Anna hiivan herätä 10–15 minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon puolet jauhoista sähkövatkaimen taikinakoukuilla vaivaten. Lisää rasva ja loput jauhoista edelleen taikinakoukuilla vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa mutta pehmeää.
  3. Leivo taikina suoraan pulliksi. Muotoile (älä vaivaa) taikinasta tanko gluteenitonta jauhoseosta apuna käyttäen. Leikkaa se 16 palaan ja muotoile palat hellästi pyöreiksi pulliksi leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
  4. Paina pulliin syvennys jauhotetulla juomalasilla. Voitele pullat vatkatulla munalla.
  5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lusikoi täytettä syvennyksiin. Valuta ja viipaloi persikat. Sommittele viipaleet täytteen päälle.
  6. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pullat saaneet kauniin värin.
MITÄ PIDIT?
0