Kotivinkki

Leipäkranssi ja camembertjuustosula

2 h
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen1 h 30 min
Leipäkranssi, oliivit ja juustosula ovat täydellistä pikkunaposteltavaa illanviettoon.
0
0
Kuvat Riikka Kantinkoski


Ainekset (24 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklunikonsiemeniä
  • 3 dlhiivaleipäjauhoja
  • 6 ½–7 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1kananmuna voiteluun
  • unikonsiemeniä
  • oliiviöljyä
  • oliiveja
Tulosta

1. Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy, suola, unikonsiemenet, hiivaleipäjauhot ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi. 2. Lisää loput jauhot taikinaan yleiskoneella tai käsin hyvin vaivaten. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muovaa taikina pitkäksi pötköksi ja leikkaa se 24 tasakokoiseksi palaksi. Pyöritä palat sämpylöiksi.

4. Jos haluat asettaa juustorasian valmiin kranssin keskelle, etsi rasian kokoinen, uuninkestävä kulho. Paketoi kulho leivinpaperiin. Aseta kulho leivinpaperin keskelle uunipellille, ja asettele siitä kohoamismatkan päähän ympyräksi 10 sämpylää. Asettele loput 14 sämpylää ulkokehälle. Jätä sämpylöiden väliin hieman kohoamisvaraa. Kohota kranssia 30 minuuttia. 5. Voitele sämpylät kananmunalla, ripottele pinnalle unikonsiemeniä, työnnä koloihin oliiveja ja pirskota päälle oliiviöljyä. Ota kulho pois kranssin keskeltä ennen paistamista. Paista kranssia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

6. Avaa juusto pakkauksestaan ja paketoi se folioon. Sulata juustoa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Nosta juusto takaisin rasiaan ja kranssin keskelle. Riko juuston kuori ja dippaa juustosulaan tuoretta leipää.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0