Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Leipäkranssi ja camembertjuustosula

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Leipäkranssi, oliivit ja juustosula ovat täydellistä pikkunaposteltavaa illanviettoon.

9.12.2014
Reseptin ainekset
24 kpl
5 dl
vettä
25 g
hiivaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 rkl
unikonsiemeniä
3 dl
hiivaleipäjauhoja
6 ½–7 dl
vehnäjauhoja
Pinnalle
1
kananmuna voiteluun
unikonsiemeniä
oliiviöljyä
oliiveja

1. Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy, suola, unikonsiemenet, hiivaleipäjauhot ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita tasaiseksi. 2. Lisää loput jauhot taikinaan yleiskoneella tai käsin hyvin vaivaten. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muovaa taikina pitkäksi pötköksi ja leikkaa se 24 tasakokoiseksi palaksi. Pyöritä palat sämpylöiksi.

4. Jos haluat asettaa juustorasian valmiin kranssin keskelle, etsi rasian kokoinen, uuninkestävä kulho. Paketoi kulho leivinpaperiin. Aseta kulho leivinpaperin keskelle uunipellille, ja asettele siitä kohoamismatkan päähän ympyräksi 10 sämpylää. Asettele loput 14 sämpylää ulkokehälle. Jätä sämpylöiden väliin hieman kohoamisvaraa. Kohota kranssia 30 minuuttia. 5. Voitele sämpylät kananmunalla, ripottele pinnalle unikonsiemeniä, työnnä koloihin oliiveja ja pirskota päälle oliiviöljyä. Ota kulho pois kranssin keskeltä ennen paistamista. Paista kranssia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

6. Avaa juusto pakkauksestaan ja paketoi se folioon. Sulata juustoa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Nosta juusto takaisin rasiaan ja kranssin keskelle. Riko juuston kuori ja dippaa juustosulaan tuoretta leipää.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt