Kotivinkki

Skonssit

35 min
0
0

Skonssit ovat englantilaisen teehetken klassikko. Valmista leivonnaisesta makea tai suolainen versio.
Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (8-10 kpl)

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 rklsokeria (suolaiseen taikinaan ½ tl sokeria)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsoodaa
  • ½ tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 2 dlpiimää

Lisäksi

  • ½ dlkuivattuja mustikoita tai karpaloita tai puolukoita (makeaan taikinaan)
  • ½ dlpähkinärouhetta (suolaiseen taikinaan)
  • 1kananmuna voiteluun

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään. 2. Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi voi ja jauhoseos murumaiseksi. 3. Lisää muruseokseen piimä ja kuivatut marjat tai pähkinärouhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. 4. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja taputtele noin 2 ½:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta ison juomalasin jauhotetulla suulla tai piparkakkumuotilla paloja. Nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. 5. Riko kananmunan rakenne ja voitele skonssit. Paista skonsseja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin ja taikina on kypsää. 6. Halkaise skonssit jäähtyneinä ja nauti suolaisten tai makeiden täytteiden kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0