


Skonssit
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Aidot englantilaiset skonssit ovat teehetken klassikko brittityyliin. Valmista leivonnaisesta makea tai suolainen versio.
Reseptin ainekset
8–10 kpl
5 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
sokeria (suolaiseen taikinaan ½ tl sokeria)
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
soodaa
½ tl
suolaa
100 g
voita
2 dl
piimää
Lisäksi
½ dl
kuivattuja mustikoita tai karpaloita tai puolukoita (makeaan taikinaan)
½ dl
pähkinärouhetta (suolaiseen taikinaan)
1
kananmuna voiteluun
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään.
- Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi voi ja jauhoseos murumaiseksi.
- Lisää muruseokseen piimä ja kuivatut marjat tai pähkinärouhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja taputtele noin 2 ½:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta ison juomalasin jauhotetulla suulla tai piparkakkumuotilla paloja. Nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle.
- Riko kananmunan rakenne ja voitele skonssit. Paista skonsseja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin ja taikina on kypsää.
- Halkaise skonssit jäähtyneinä ja nauti suolaisten tai makeiden täytteiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat