Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Skonssit

35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min

Aidot englantilaiset skonssit ovat teehetken klassikko brittityyliin. Valmista leivonnaisesta makea tai suolainen versio.

9.11.2015
Reseptin ainekset
8–10 kpl
5 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
sokeria (suolaiseen taikinaan ½ tl sokeria)
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
soodaa
½ tl
suolaa
100 g
voita
2 dl
piimää
Lisäksi
½ dl
kuivattuja mustikoita tai karpaloita tai puolukoita (makeaan taikinaan)
½ dl
pähkinärouhetta (suolaiseen taikinaan)
1
kananmuna voiteluun
  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään.
  2. Paloittele jääkaappikylmä voi. Nypi voi ja jauhoseos murumaiseksi.
  3. Lisää muruseokseen piimä ja kuivatut marjat tai pähkinärouhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
  4. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja taputtele noin 2 ½:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta ison juomalasin jauhotetulla suulla tai piparkakkumuotilla paloja. Nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Riko kananmunan rakenne ja voitele skonssit. Paista skonsseja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin ja taikina on kypsää.
  6. Halkaise skonssit jäähtyneinä ja nauti suolaisten tai makeiden täytteiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt