Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Briossi

13 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 13 h 0 min

Briossi on täydellinen kumppani juustoille ja marmeladille. Briossitaikinasta muokattu leipä on parhaimmillaan aamutuoreena. Tee taikina illalla valmiiksi, muotoile ja paista aamulla.

7.10.2015
Reseptin ainekset
1 leipä
100 g
voita
1 dl
maitoa
25 g
hiivaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
2
kananmunaa
5 1/2 dl
vehnäjauhoja
Viimeistelyyn
1
kananmuna
unikonsiemeniä

1. Paloittele voi pieniksi kuutioiksi ja anna pehmetä huoneenlämmössä.

2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää nesteeseen sokeri, suola, kananmunat ja noin puolet vehnäjauhoista. 

3. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi taikinaan hyvin vaivaten. Vaivaa, kunnes taikina on tasaisen kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho tiivisti tuorekelmulla ja siirrä jääkaappiin yön yli.

4. Kumoa taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele palat palloiksi. 

5. Voitele pyöreä, noin 20 senttiä halkaisijaltaan oleva uuni- tai kakkuvuoka. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperista ympyrä. Näin  leivonnainen irtoaa varmasti paistoastiasta. 

6. Nosta yksi pallo vuoan keskelle ja loput sen ympärille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 30–45 minuuttia. 

7. Voitele briossi kananmunalla. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista leipää 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos leivän pinta tummuu liikaa. Tarjoa briossi lämpimänä voin, itse tehdyn marmeladin ja juustojen kanssa.

Kun pullataikinasta jätetään suurin osa sokerista pois ja lisätään hieman kananmunaa, ollaan melko lähellä ranskalaista briossia.

Suosittelemme myös näitä

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt