


Pähkinäinen appelsiinimarmeladi
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Appelsiinimarmeladi rikastetaan rouhituilla saksanpähkinöillä. Itse tehty marmeladi sopii hyvin brunssipöydän lisukkeeksi.
Reseptin ainekset
5 dl
1 kg
appelsiineja
1/2 pkt (330g)
hillo-marmeladisokeria
1
kanelitanko
1 dl
saksanpähkinöitä
Pähkinäinen appelsiinimarmeladi – ohje:
- Pese kaksi appelsiinia huolellisesti ja raasta niiden oranssi kuoriosa kattilaan.
- Kuori appelsiinit pienellä veitsellä niin, että hedelmän pintaan ei jää valkoista kuoriosaa. Halkaise hedelmä ja poista keskeltä valkoinen kantaosa ja paksuin osa hedelmäkalvoa.
- Jos mahdollista, punnitse, että hedelmälihaa ja mehua on yhteensä noin 500 grammaa. Soseuta appelsiinit sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi.
- Lisää sose, hillosokeri ja kanelitanko kattilaan. Kuumenna rauhallisesti sekoittaen kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Appelsiinimarmeladi on kuumana melko löysää, mutta kiinteytyy jäähtyessään.
- Rouhi saksanpähkinät karkeaksi ja lisää marmeladiin. Purkita puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje heti kannella. Anna appelsiinimarmeladin jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.
Tarjoile marmeladi esimerkiksi itse leivotun briossin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat