Kotivinkki

Pähkinäinen appelsiinimarmeladi

45 min
GL
KA
MA
MU
VE
5
0

Appelsiinimarmeladi rikastetaan rouhituilla saksanpähkinöillä. Itse tehty marmeladi sopii hyvin brunssipöydän lisukkeeksi.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (5 dl )

  • 1 kgappelsiineja
  • 1/2 pkt (330g)hillo-marmeladisokeria
  • 1kanelitanko
  • 1 dlsaksanpähkinöitä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

Pähkinäinen appelsiinimarmeladi valmistuu näin:

Pese kaksi appelsiinia huolellisesti ja raasta niiden oranssi kuoriosa kattilaan.

Kuori appelsiinit pienellä veitsellä niin, että hedelmän pintaan ei jää valkoista kuoriosaa. Halkaise hedelmä ja poista keskeltä valkoinen kantaosa ja paksuin osa hedelmäkalvoa.

Jos mahdollista, punnitse, että hedelmälihaa ja mehua on yhteensä noin 500 grammaa. Soseuta appelsiinit sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi.

Lisää sose, hillosokeri ja kanelitanko kattilaan. Kuumenna rauhallisesti sekoittaen kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Appelsiinimarmeladi on kuumana melko löysää, mutta kiinteytyy jäähtyessään.

Rouhi saksanpähkinät karkeaksi ja lisää marmeladiin. Purkita puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje heti kannella. Anna appelsiinimarmeladin jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.

Tarjoile marmeladi esimerkiksi itse leivotun briossin kera.

MITÄ PIDIT?
5