Kotivinkki

Grissinit

2 h 10 min
4
0

Grissinit

Grissinit ovat perinteisiä italialaisia naposteluleipäsiä ja mukavia alkupaloja. Ne ovat myös loistava lisäke keitoille.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 15 ghiivaa
  • 1 ½ dlvettä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 tlsuolaa
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja

Pinnalle

  • oliiviöljyä
  • ½ dlseesaminsiemeniä
  • ½ dlunikonsiemeniä
  • 2 rklsormisuolaa
  • (balsamiviinietikkaa)

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola. Lisää jauhot vähitellen.
 

2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta sitä hyvin, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Nosta taikina takaisin kulhoon ja kohota liinan alla tunnin ajan.
 

3. Jaa taikina 20 osaan. Pyörittele palat ohuiksi noin 20 cm:n pituisiksi tangoiksi.
 

4. Sivele tangot oliiviöljyllä. Pyörittele seesaminsiemenissä, unikonsiemenissä ja/tai ripottele sormisuolaa pintaan. Nosta tangot uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Anna kohota 20 minuuttia.
 

5. Paista grissinit 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Tarjoile grissinien kanssa halutessasi oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa sekä siemeniä, joihin tankoja voi dipata.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä