


Grissinit
2 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 40 min
Grissinit ovat perinteisiä italialaisia naposteluleipäsiä ja mukavia alkupaloja. Ne ovat myös loistava lisäke keitoille.
Reseptin ainekset
20 kpl
15 g
hiivaa
1 ½ dl
vettä
2 rkl
oliiviöljyä
2 tl
suolaa
5 dl
hiivaleipäjauhoja
Pinnalle
oliiviöljyä
½ dl
seesaminsiemeniä
½ dl
unikonsiemeniä
2 rkl
sormisuolaa
(balsamiviinietikkaa)
Grissinit – ohje:
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola. Lisää jauhot vähitellen.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta sitä hyvin, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Nosta taikina takaisin kulhoon ja kohota liinan alla tunnin ajan.
- Jaa taikina 20 osaan. Pyörittele palat ohuiksi noin 20 cm:n pituisiksi tangoiksi.
- Sivele tangot oliiviöljyllä. Pyörittele seesaminsiemenissä, unikonsiemenissä ja/tai ripottele sormisuolaa pintaan. Nosta tangot uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Anna kohota 20 minuuttia.
- Paista grissinit 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Tarjoile grissinien kanssa halutessasi oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa sekä siemeniä, joihin tankoja voi dipata.
Suosittelemme myös näitä
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat