Kotivinkki

Karitsanpaisti yrttitahnalla – mehevä makuelämys vailla vertaa

3 h 25 min
MA
MU
4.62
0

Karitsanpaisti kuorrutetaan ihanalla yrttitahnalla ja tarjoillaan seesamipapujen ja rosmariiniperunoiden kera. Meheväksi kypsennetty paisti suorastaan sulaa suussa!
Tulosta
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (6 annosta)

Karitsanpaisti

  • 1 ½ kgkaritsan tai lampaan luutonta paistia
  • 1–2 tlsuolaa
  • mustapippuria
  • rypsiöljyä ruskistamiseen

Karitsanpaistin yrttitahna

  • 1 ltuoreita yrttejä (esim. lehtipersiljaa)
  • 1 loreganoa
  • 1 lhentoa timjamia
  • 1 lminttua
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1sitruunan kuori (luomu)
  • 1 rklsitruunan mehua
  • ½–1 tlsuolaa
  • 2 tljeeraa eli juustokuminaa
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 dlcashewpähkinöitä

Seesamipavut

  • 500 gvihreitä papuja (tuore tai pakaste)
  • suolaa
  • 1 dlseesaminsiemeniä
  • 1 rklseesaminsiemenöljyä

Tee näin

3 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN3 h
MITÄ PIDIT?
4.62