Karitsanpaisti yrttitahnalla – mehevä makuelämys vailla vertaa
3 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
3 h Karitsanpaisti kuorrutetaan ihanalla yrttitahnalla ja tarjoillaan seesamipapujen ja rosmariiniperunoiden kera. Meheväksi kypsennetty paisti suorastaan sulaa suussa!
MA
MU
4.4
Kuvat
Julkaistu 4.3.2016

Karitsanpaisti yrttitahnalla – mehevä makuelämys vailla vertaa
Reseptin ainekset (6 annosta)
Karitsanpaisti
- 1 ½ kgkaritsan tai lampaan luutonta paistia
- 1–2 tlsuolaa
- mustapippuria
- rypsiöljyä ruskistamiseen
Karitsanpaistin yrttitahna
- 1 ltuoreita yrttejä (esim. lehtipersiljaa)
- 1 loreganoa
- 1 lhentoa timjamia
- 1 lminttua
- 3valkosipulinkynttä
- 1sitruunan kuori (luomu)
- 1 rklsitruunan mehua
- ½–1 tlsuolaa
- 2 tljeeraa eli juustokuminaa
- 1 dloliiviöljyä
- 1 dlcashewpähkinöitä
Seesamipavut
- 500 gvihreitä papuja (tuore tai pakaste)
- suolaa
- 1 dlseesaminsiemeniä
- 1 rklseesaminsiemenöljyä
Karitsanpaistin valmistus:
- Mausta karitsanpaisti hyvin suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista paisti kauttaaltaan. Nosta paisti uunivuokaan.
- Leikkaa yrtit monitoimikoneen kulhoon tai litran mittaan. Lisää kuoritut valkosipulit. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori kulhoon. Lisää loput tahnan raaka-aineet. Aja kaikki tasaiseksi seokseksi leikkuuterällä tai sauvasekoittimella.
- Hiero noin puolet yrttitahnasta karitsanpaistin pintaan ja luun jättämään koloon.
- Työnnä karitsanpaistin paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Kypsennä karitsanpaistia 125-asteisen uunin keskitasolla noin 2 ½ tuntia tai kunnes mittari näyttää 52–55 astetta, jolloin paisti on vielä hieman punertava. Kypsän paistin sisälämpötila on 62–65 astetta. Kiedo karitsanpaisti folioon vetäytymään vähintään 15 minuutiksi, jolloin sen sisälämpötila vielä hieman nousee. Kypsennä sillä aikaa rosmariiniperunat uunissa.
- Valmista seesamipavut. Nypi tuoreista pavuista kannat. Pakastepavuista ne on jo leikattu. Keitä pakastepavut pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Tuoreita papuja varten keitä vajaa litra vettä ja mausta se teelusikallisella suolaa. Keitä papuja noin kaksi minuuttia. Paahda seesaminsiemenet kuivalla paistinpannulla. Mausta kypsät pavut siemenillä ja öljyllä sekä tarvittaessa ripauksella suolaa.
- Leikkaa karitsanpaisti noin ½ cm viipaleiksi tarjolle. Tarjoa loppu yrttitahna paistin lisäkkeenä.

Lammaspata sherryllä
Maku

Punaviinissä haudutettua lammasta
Maku

Karitsan paahtopaisti – juhlapöydän mehevä klassikko
Maku

Pistaaseilla & fenkolilla täytettyä karitsaa
Maku

Pistaasikuorrutettua karitsaa
Maku

Karitsan parikyljykset
Maku

Nappivalinta pääsiäiseen: karitsan paahtopaistit ja salsa verde
Maku

Karitsaa, salsa verdeä ja paahdettuja perunoita
Maku

Lammasruoat – parhaat suosikkireseptit

Grillattu karitsanfilee, hunajajuurekset ja olutkastike
Maku