Maku

Kurkku-kylmäsavulohirullat

30 min
5
1

Kurkku-kylmäsavulohirullat

GL
MU
1
5
Ihanat alkupalarullat yhdistävät raikkaan kurkun, mehevän lohen, mausteiset kaprikset ja täyteläisen tuorejuuston. Suupalan kokoiset kurkku-kylmäsavulohirullat ovat juhlapöydän varma hitti!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 1 kplkurkkua

Täyte

  • 1/2 kplpunasipulia
  • 200 gkylmäsavulohta
  • 2 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 2 rklkapriksia
  • 200 gtuorejuustoa (maustettua, esim. tilli)
  • 1/2 dlkermaviiliä

Koristeluun

  • 5 rkltuoretta tilliä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista kurkku-kylmäsavulohirullat näin:

Pese kurkku. Puolita kurkku keskeltä poikittain. Suikaloi palat juustohöylällä pitkittäin. Vedä juustohöylää palan päästä päähän, jolloin molemmista kurkkupaloista syntyy noin 10 kurkun levyistä ja palan pituista (4 cm x 16 cm) suikaletta.

Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.  Säästä halutessasi muutamia lohipaloja koristeluun.

Lado kurkkuviipaleet työlaudalle. Annostele jokaisen viipaleen päätyyn lohitäytettä ja kääräise rullaksi. Kiinnitä cocktailtikulla. Leikkaa ylimääräinen kurkku pois ja kääräise myös siihen täytettä.

Nosta rullat leikkuulaudalle pystyyn ja peitä ne kelmulla. Säilytä rullat jääkaapissa tarjoiluun asti.

Ennen tarjoamista koristele kurkku-kylmäsavulohirullat tillillä.

Tarjoa alkupalana.

Vinkki!

* Yhden rullan on tarkoitus olla yhden suupalan kokoinen. Pyydä ruokailijoita poistamaan cocktailtikut ennen rullan viemistä suuhun.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä