Kotivinkki

Mämmi Limoncello-vaahdolla ja hunajapähkinöillä

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Nyt nostetaan mämmi uudelle tasolle! Voit maustaa raikkaan vaahdon Limoncellolla tai sitruunamehulla.
3
0
Kuvat Riikka Kantinkoski


Ainekset (6 annosta)

  • 700 gmämmiä

Limoncello-vaahto

  • 2 dlranskankermaa
  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 rklsokeria
  • 2–3 rklsitruunalikööriä (limoncello tai 1 rkl sitruunamehua)

Hunajapähkinät

  • 3 dlpähkinäseosta (esim. pekaani- saksan- ja hasselpähkinöitä)
  • 1 rklvoita
  • 2 rklvettä
  • 2 rklhunajaa
  • ½ dlsokeria
  • sormisuolaa viimeistelyyn
Tulosta

Valmista ensin hunajapähkinät. Sulata voi pannulla. Lisää kaikki muut raaka-aineet ja kuumenna sekoitellen, kunnes vesi haihtuu.

Kaada pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.

Mittaa ranskankerma ja kuohu- tai vispikerma kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Mausta sokereilla ja liköörillä tai sitruunamehulla.

Rouhi jäähtyneet pähkinät veitsellä karkeaksi. Annostele mämmi kuuteen annosmaljaan. Lusikoi päälle limoncello-vaahto ja viimeistele pähkinöillä.

MITÄ PIDIT?
3