Mämmi Limoncello-vaahdolla ja hunajapähkinöillä
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Nyt nostetaan mämmi uudelle tasolle! Voit maustaa raikkaan vaahdon Limoncellolla tai sitruunamehulla.
4
Kuvat
Julkaistu 4.3.2016

Mämmi Limoncello-vaahdolla ja hunajapähkinöillä
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 700 gmämmiä
Limoncello-vaahto
- 2 dlranskankermaa
- 2 dlkuohu- tai vispikermaa
- 2 tlvaniljasokeria
- 2 rklsokeria
- 2–3 rklsitruunalikööriä (limoncello tai 1 rkl sitruunamehua)
Hunajapähkinät
- 3 dlpähkinäseosta (esim. pekaani- saksan- ja hasselpähkinöitä)
- 1 rklvoita
- 2 rklvettä
- 2 rklhunajaa
- ½ dlsokeria
- sormisuolaa viimeistelyyn
Valmista ensin hunajapähkinät. Sulata voi pannulla. Lisää kaikki muut raaka-aineet ja kuumenna sekoitellen, kunnes vesi haihtuu.
Kaada pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.
Mittaa ranskankerma ja kuohu- tai vispikerma kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Mausta sokereilla ja liköörillä tai sitruunamehulla.
Rouhi jäähtyneet pähkinät veitsellä karkeaksi. Annostele mämmi kuuteen annosmaljaan. Lusikoi päälle limoncello-vaahto ja viimeistele pähkinöillä.