


Mämmi Limoncello-vaahdolla ja hunajapähkinöillä
20 min
Nyt nostetaan mämmi uudelle tasolle! Voit maustaa raikkaan vaahdon Limoncellolla tai sitruunamehulla.
Reseptin ainekset
6 annosta
700 g
mämmiä
Limoncello-vaahto
2 dl
ranskankermaa
2 dl
kuohu- tai vispikermaa
2 tl
vaniljasokeria
2 rkl
sokeria
2–3 rkl
sitruunalikööriä (limoncello tai 1 rkl sitruunamehua)
Hunajapähkinät
3 dl
pähkinäseosta (esim. pekaani- saksan- ja hasselpähkinöitä)
1 rkl
voita
2 rkl
vettä
2 rkl
hunajaa
½ dl
sokeria
sormisuolaa viimeistelyyn
Valmista ensin hunajapähkinät. Sulata voi pannulla. Lisää kaikki muut raaka-aineet ja kuumenna sekoitellen, kunnes vesi haihtuu.
Kaada pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.
Mittaa ranskankerma ja kuohu- tai vispikerma kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Mausta sokereilla ja liköörillä tai sitruunamehulla.
Rouhi jäähtyneet pähkinät veitsellä karkeaksi. Annostele mämmi kuuteen annosmaljaan. Lusikoi päälle limoncello-vaahto ja viimeistele pähkinöillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat