Veriappelsiiniposset

12 h 15 min
5
0

Veriappelsiiniposset

MU
0
5
Superhelpon possetin valmistus on kuin taikatemppu! Kerma hyytyy jääkaapissa silkkiseksi herkuksi happaman mehun vaikutuksesta. Veriappelsiiniposset ovat kätevä juhlajälkkäri, sillä ne voi valmistella jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 dlgreippitäysmehua (tai veriappelsiinimehua)

Tarjoiluun

  • 2 kplkeksejä (kandisokerikeksejä)
  • 1 kplveriappelsiinia (8 viipaletta)

Tee näin

12 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN12 h

Valmista veriappelsiiniposset näin:

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia. Nosta kattila sivuun ja lisää joukkoon veriappelsiinimehu. Maista, ja lisää tarvittaessa sokeria tai mehua.

Jaa seos neljään pieneen lasiin tai annoskulhoon ja peitä kelmulla. Anna possetien hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.

Ennen tarjoamista murustele jokaisen veriappelsiinipossetin pinnalle hiukan keksiä. Koristele parilla, kalvottomaksi leikatulla veriappelsiiniviipaleella.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä