Maku

Vegaaniset kesärullat

35 min
5
0

Vegaaniset kesärullat

MA
MU
VE
0
5
Vietnamilaiset kesärullat eli riisipaperirullat on helppo valmistaa myös vegaanisina. Rapeisiin rulliin kiepautetaan kauneimmat kasvikset, syötävät kukat ja marjat. Katso myös video kesärullien käärimisestä!
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 3 dlsäilykepunajuurten lientä
  • 2 dlvettä
  • 100 griisinuudeleita (vermisellejä)
  • 100 gsoijapapuja (pakaste)
  • 1 kplkurkku (pieni)
  • 1 kplavokado
  • 5 kplretiisejä
  • 5 kplmansikkaa
  • 1 kplporkkana
  • 0punakaalia (pieni pala)
  • 1 1/2 dlkevätsipulia (tai ruohosipulia hienonnettuna)
  • 1 1/2 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)
  • 1 1/2 dltuoretta minttua (hienonnettuna)
  • 300 gkylmäsavutofua (1 paketti)
  • 2 dlituja (esim. mung-pavun)
  • 0syötäviä kukkia
  • 20 kplriisipaperia (arkkia)

Chilikastike

  • 4 rklriisiviinietikkaa
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 3 rklseesamiöljyä
  • 1 kpltuore chili (silputtuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynsi (hienonnettuna)
  • 1 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 1 1/2 dltuoretta korianteria (silputtuna)

Maapähkinävoikastike

  • 1 dlmaapähkinävoita
  • 3 rklsitruunamehua
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklsiirappia
  • 2 rklseesaminsiemeniä
  • 1 rklvettä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Sekoita kastikkeiden ainekset. Kiehauta kattilassa punajuuriliemi ja vesi. Nosta nuudelit kulhoon, kaada päälle liemi. Anna vetäytyä kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan.

Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita kurkku. Leikkaa toinen puolikas juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Puolita toinen pitkittäin, poista siemenet ja viipaloi.

Viipaloi kuoritut avokadonpuolikkaat, retiisit ja marjat. Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi. Viipaloi kaali. Hienonna sipuli ja yrtit. Viipaloi tofu tikuiksi.

Kaada lämmintä vettä isohkolle lautaselle. Liota riisipaperi kerrallaan vedessä pehmeäksi. Nosta paperi leikkuulaudan päälle ja lado sen alareunaan vermisellejä, kasviksia ja tofua. Asettele keskelle muutama kaunis aines, joiden haluat näkyvän päällimmäisenä.

Kääri rulla alareunasta alkaen napakaksi kääröksi. Käännä noin puolivälissä sivut päälle ja rullaa loppuun asti. Älä kasaa rullia päällekkäin, sillä ne tarttuvat toisiinsa.

Peitä tarvittaessa valmiit rullat kostealla pyyhkeellä. Dippaa rullia kastikkeissa ja nauti.

Vinkki!

Rullat ovat parhaimmillaan juuri käärittyinä, sillä riisipaperi kuivuu melko nopeasti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä