Maku

Munakoisopihvit ja punasikurisalaatti

45 min
5
0

Munakoisopihvit ja punasikurisalaatti

GL
MA
MU
0
5
Täydellisen mehevä munakoisopihvi raikkaan salaatin kera on annos, joka maistuu myös lihansyöjille. Upottavan pehmeä munakoiso saa currysta kivan värin ja rapsakka salaatti tuo annokseen raikkautta.
Teksti Jasmin Raitakari, Sami Tallberg
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Salaatinkastike

  • 1 dlkylmäpuristettua rypsiöljyä (tai oliiviöljyä)
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlvalkoviinietikkaa
  • 1 rklsinappia (makeahkoa)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/2 tlrakuunaa (kuivattua)

Salaatti

  • 1 kplpunasalaattia eli punasikuria
  • 2 kplfenkolia
  • 1/2 tlmerisuolaa (hienoa)
  • 1/4 tlmustapippuria (myllystä)
  • 2 dltuoretta minttua (hienonnettuna)

Munakoisopihvit

  • 2 kplmunakoisoa (isohkoa)
  • 1 tlcurrya (luomu)
  • 3/4 tlmerisuolaa (hienoa)
  • 1/2 tlmustapippuria (myllystä)
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 1/2 dloliiviöljyä
  • 4 kplrosmariinia (oksaa)
  • 4 rklvalkoviinietikkaa
  • 4 rkllehtipersiljaa (hienonnettuna)

Lisäksi

  • Kasvisliemessä keitettyä mustaa piemontelaista riisiä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Valmista munakoisopihvit ja punasikurisalaatti näin:

Valmista ensin salaatinkastike. Sekoita ainekset keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella. Painele kastike siivilän läpi kulhoon.

Kuori punasikurista uloin kerros pois. Leikkaa punasikuri reiluiksi paloiksi. Poista myös fenkolista uloin kerros ja vihreät varret. Viipaloi fenkoli ohuiksi siivuiksi. Yhdistä isossa kulhossa salaattiainekset. Lisää joukkoon kastiketta.

Pese, kuivaa ja halkaise munakoisot pituussuunnassa. Viillä halkaisupintaan noin kymmenen kahden sentin syvyistä ristiviiltoa. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla.

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy isolla pannulla (tai kahdella). Nosta munakoisot pannulle viillot alaspäin. Lisää myös valkosipulit ja rosmariini pannulle.

Paista munakoisot kullanruskeiksi, pudota lämpö keskiteholle ja anna munakoisojen hautua noin vartin verran tai kunnes ne ovat pehmenneet. Nosta valkosipulit pois pannulta, jos ne uhkaavat tummua liikaa. Käännä munakoisot ja paista niitä vielä noin 10 minuuttia. Lisää etikka ja persilja ja kiehauta nopeasti.

Tarjoa munakoisopihvien kanssa salaattia ja kasvisliemessä keitettyä mustaa riisiä.

Vinkki!

Munakoisopihvi on kasvisravintola Cargon suosikkiannos!

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä