Gluteeniton rahkapiirakka

1 h 30 min
4
0

Gluteeniton rahkapiirakka

GL
0
4
Rahkapiirakka onnistuu täydellisesti myös gluteenittomana. Pullataikinan kuohkeuttavat kauramaito, psyllium, munat ja sähkövatkaimen taikinakoukut. Tästä supermehevästä herkusta on pakko ottaa vielä yksi pala...
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Pullataikina

  • 5 dlkaurajuomaa (maidoton) (Gogreen)
  • 50 ghiivaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 1/2 tlpsylliumia
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 kplmunaa
  • 150 gvoita (tai margariinia, huoneenlämpöistä)
  • 12 dlgluteenitonta jauhoseosta (12-13 dl, vaaleaa, esim. Sunnuntai)

Täyte

  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 3/4 dlsitruunamehua
  • 1 1/2 rklvaniljasokeria
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (hienoa, luomu)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlrusinoita (halutessa)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista gluteeniton rahkapiirakka näin :

Kuumenna kauramaito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri, psyllium, kardemumma ja suola. Anna turvota 10 minuuttia.

Lisää munat, pehmeä rasva ja osa jauhoista vähän kerrallaan samalla sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. Lisää loput jauhot ja vatkaa taikinaa 2–3 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja kuohkeaa.

Kohota taikinaa peitettynä 30 minuuttia.

Kumoa kohonnut taikina leivinpaperille. Kauli taikina gluteenittomien jauhojen avulla uunipellin kokoiseksi levyksi (30 x 35 cm). Vedä taikinalevy papereineen reunalliselle uunipellille.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään kulhossa.

Voitele taikinapohjan reunat munalla ja levitä täyte pohjan päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat ja pohja kypsyneet.

Anna rahkapiirakan jäähtyä hetki ennen paloittelua. Leikkaa se terävällä veitsellä paloiksi.

Tarjoa gluteeniton rahkapiirakka mahdollisimman tuoreena, jolloin se on mehevimmillään.

Vinkki!

Käytä gluteenittomassa leivonnassa aina puhtaita mittoja ja käyttämätöntä leivinpaperia. Älä paista samaan aikaan uunissa mitään vehnää sisältävää. Huolehdi myös gluteenittomille leivonnaisille omat ottimensa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä