Maku

Rahka-aprikoosipiiraka

1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Kauniin oranssit aprikoosit viimeistelevät raikkaan rahkaisen tortun! Maukas rahka-aprikoosipiiraka on pääsiäisen ihanin makea herkku.
KA
4
5
Julkaistu 30.3.2008


Reseptin ainekset (10 palaa)

  • 100 gvoita
  • 3/4 dlsokeria
  • 1muna
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlkardemummaa

Täyte

  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2munaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 2 tlvanilliinisokeria

Päälle

  • 240 gaprikoosia (säilyke, sokeriliemi)
  • 1/2 dlmantelilastuja
Tulosta

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna sekä vehnä­jauhot, joihin kardemumma on sekoitettu.

Painele taikina irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valuta säilykeaprikoosit.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan.

Asettele aprikoosit tasaisesti rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista rahka-aprikoositorttua 175 asteessa noin 60 minuuttia.

Anna rahka-aprikoosipiirakan jäähtyä vuoassaan ja irrota panta jäähtyneestä tortusta.

5 kommenttia