Rahka-aprikoosipiiraka
1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h Kauniin oranssit aprikoosit viimeistelevät raikkaan rahkaisen tortun! Maukas rahka-aprikoosipiiraka on pääsiäisen ihanin makea herkku.
KA
4
Kuvat
Julkaistu 30.3.2008

Rahka-aprikoosipiiraka
Reseptin ainekset (10 palaa)
- 100 gvoita
- 3/4 dlsokeria
- 1muna
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 tlkardemummaa
Täyte
- 500 gmaitorahkaa
- 2 dlkuohukermaa
- 2munaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 2 tlappelsiininkuoriraastetta
- 2 tlvanilliinisokeria
Päälle
- 240 gaprikoosia (säilyke, sokeriliemi)
- 1/2 dlmantelilastuja
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna sekä vehnäjauhot, joihin kardemumma on sekoitettu.
Painele taikina irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Valuta säilykeaprikoosit.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan.
Asettele aprikoosit tasaisesti rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista rahka-aprikoositorttua 175 asteessa noin 60 minuuttia.
Anna rahka-aprikoosipiirakan jäähtyä vuoassaan ja irrota panta jäähtyneestä tortusta.