


Rahka-aprikoosipiirakka
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kauniin oranssit aprikoosit viimeistelevät raikkaan rahkaisen tortun! Maukas rahka-aprikoosipiiraka on pääsiäisen ihanin makea herkku.
Reseptin ainekset
10 palaa
100 g
voita
3/4 dl
sokeria
1
muna
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kardemummaa
Täyte
500 g
maitorahkaa
2 dl
kuohukermaa
2
munaa
1 1/2 dl
sokeria
2 tl
appelsiininkuoriraastetta
2 tl
vanilliinisokeria
Päälle
240 g
aprikoosia (säilyke, sokeriliemi)
1/2 dl
mantelilastuja
Rahka-aprikoosipiirakka – ohje:
- Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna sekä vehnäjauhot, joihin kardemumma on sekoitettu.
- Painele taikina irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Valuta säilykeaprikoosit.
- Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan.
- Asettele aprikoosit tasaisesti rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista rahka-aprikoositorttua 175 asteessa noin 60 minuuttia.
- Anna rahka-aprikoosipiirakan jäähtyä vuoassaan ja irrota panta jäähtyneestä tortusta.
Vinkki!
Katso myös suosittu pullapohjaan leivottavan rahkapiirakan ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat