Rahka-aprikoositorttu

1 h 25 min
4.1
4

Rahka-aprikoositorttu

Kauniin oranssit aprikoosit viimeistelevät raikkaan rahkaisen tortun! Maukas rahka-aprikoositorttu on pääsiäisen ihanin makea herkku.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 100 gvoita
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlkardemummaa

Täyte

  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 2 tlvanilliinisokeria

Päälle

  • 240 gaprikoosia (säilyke, sokeriliemi)
  • 1/2 dlmantelilastuja

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna sekä vehnä­jauhot, joihin kardemumma on sekoitettu.

Painele taikina irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valuta säilykeaprikoosit.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan.

Asettele aprikoosit tasaisesti rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista rahka-aprikoositorttua 175 asteessa noin 60 minuuttia.

Anna rahka-aprikoositortun jäähtyä vuoassaan ja irrota panta jäähtyneestä kakusta.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä