Maku

Rahkapiirakka – ikiklassikossa ihastuttavat raikas rahkatäyte ja pehmeä pullapohja

1 h 50 min
4.08
12

Rahkapiirakka pullapohjalla sulaa suuhun. Raikas sitruunainen rahkatäyte ja pehmeä pullataikina takaavat sen, että tämä rahkapiirakka häviää pelliltä nopeasti.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (20 palaa)

Pullapohja

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 gtuorehiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 muna
  • 1 rklkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 8 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita

Rahkatäyte

  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3munaa
  • 2 1/4 dlsokeria
  • 3/4 dlsitruunamehua
  • 1 1/2 rklvaniljasokeria
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 20 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Rahkapiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, muna, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikina kimmoisaksi.
  2. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
  3. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja nujerra siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy papereineen pellille ja peitä liinalla. Jätä kohoamaan 20 minuutiksi.
  4. Notkista rahka kulhossa ja lisää loput täytteen aineet. Vatkaa seos tasaiseksi ja lisää halutessasi rusinoita (1 1/2 dl).
  5. Voitele pohjataikinan reunat munalla.
  6. Kaada rahkatäyte pohjan päälle. Paista rahkapiirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Rahkapiirakka maistuu parhaalta hieman jäähtyneenä.

Ihastuitko rahkapiirakkaan? Kokeile myös sitruunaisia rahkapullia.

MITÄ PIDIT?
4.08