Rahkapiirakka – ikiklassikossa ihastuttavat raikas rahkatäyte ja pehmeä pullapohja
1 h 50 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 20 minRahkapiirakka pullapohjalla sulaa suuhun. Raikas sitruunainen rahkatäyte ja pehmeä pullataikina takaavat sen, että tämä rahkapiirakka häviää pelliltä nopeasti.
3.9
Kuvat
Julkaistu 21.5.2006

Rahkapiirakka – ikiklassikossa ihastuttavat raikas rahkatäyte ja pehmeä pullapohja
Reseptin ainekset (20 palaa)
Pullapohja
- 2 1/2 dlkevytmaitoa
- 25 gtuorehiivaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 1 muna
- 1 rklkardemummaa
- 1/2 tlsuolaa
- 8 1/2 dlvehnäjauhoja
- 100 gvoita
Rahkatäyte
- 500 gmaitorahkaa
- 2 dlkuohukermaa
- 3munaa
- 2 1/4 dlsokeria
- 3/4 dlsitruunamehua
- 1 1/2 rklvaniljasokeria
- 1 rklperunajauhoja
- 1 tlsitruunankuoriraastetta
- 1/4 tlsuolaa
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Rahkapiirakka leivotaan helposti näin:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, muna, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikina kimmoisaksi.
- Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja nujerra siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy papereineen pellille ja peitä liinalla. Jätä kohoamaan 20 minuutiksi.
- Notkista rahka kulhossa ja lisää loput täytteen aineet. Vatkaa seos tasaiseksi ja lisää halutessasi rusinoita (1 1/2 dl).
- Voitele pohjataikinan reunat munalla.
- Kaada rahkatäyte pohjan päälle. Paista rahkapiirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Rahkapiirakka maistuu parhaalta hieman jäähtyneenä.
Ihastuitko rahkapiirakkaan? Kokeile myös sitruunaisia rahkapullia.
Valmistus vaihe vaiheelta