Rahkapiirakka

1 h 40 min
4.2
9

Rahkapiirakka

Perinteinen rahkapiirakka sulaa suuhun! Raikas rahkatäyte ja rusinainen pullataikina takaavat sen, että tämä rahkapiirakka häviää pelliltä nopeasti!
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pullataikina

  • 2 1/2 dlrasvatonta maitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 8 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita

Rahkatäyte

  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 kplmunaa
  • 2 1/4 dlsokeria
  • 3/4 dlsitruunamehua
  • 1 1/2 rklvaniljasokeria
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlrusinoita

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 10 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Valmista pullapohjainen rahkapiirakka näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Sekoita joukkoon sokeri, muna, kardemumma, suola ja osa jauhoista.

Vaivaa taikinaan loput jauhot ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikina kimmoisaksi.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja nujerra siitä ilmakuplat pois.

Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi.

Nosta taikinalevy papereineen pellille ja peitä liinalla. Jätä kohoamaan 20 minuutiksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Notkista rahka kulhossa ja lisää loput täytteen aineet lukuun ottamatta rusinoita. Vatkaa seos tasaiseksi ja lisää rusinat.

Voitele pohjataikinan reunat munalla.

Kaada rahkatäyte pohjalle.

Paista rahkapiirakkaa noin 30 minuuttia.

Vinkki!

Ihastuitko rahkapiirakkaan? Kokeile myös sitruunaisia rahkapullia.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä