Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rahkapiirakka – ikiklassikossa ihastuttavat raikas rahkatäyte ja pehmeä pullapohja

1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min

Rahkapiirakka pullapohjalla sulaa suuhun. Raikas sitruunainen rahkatäyte ja pehmeä pullataikina takaavat sen, että tämä rahkapiirakka häviää pelliltä nopeasti.

Reseptin ainekset
20 palaa
Rahkapiirakan pullapohja
2½ dl
kevytmaitoa
25 g
tuorehiivaa
1½ dl
sokeria
1
muna
1 rkl
kardemummaa
½ tl
suolaa
8½ dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
Rahkapiirakan täyte
500 g
maitorahkaa
2 dl
kuohukermaa
3
munaa
2¼ dl
sokeria
¾ dl
sitruunamehua
1½ rkl
vaniljasokeria
1 rkl
perunajauhoja
1 tl
sitruunankuoriraastetta
¼ tl
suolaa

Rahkapiirakka – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, muna, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikina kimmoisaksi.
  2. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
  3. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja nujerra siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy papereineen pellille ja peitä liinalla. Jätä kohoamaan 20 minuutiksi.
  4. Notkista rahka kulhossa ja lisää loput täytteen aineet. Vatkaa seos tasaiseksi ja lisää halutessasi rusinoita (1½ dl).
  5. Voitele pohjataikinan reunat munalla.
  6. Kaada rahkatäyte pohjan päälle. Paista rahkapiirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Rahkapiirakka maistuu parhaalta hieman jäähtyneenä.

Vinkki!

Ihastuitko rahkapiirakkaan? Kokeile myös sitruunaisia rahkapullia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt