


Sitruunarahkapiirakka
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Ihana sitruunarahkapiirakka toimii aina! Supersuosittu kolmikerroksinen herkku saa mehevyyttä raikkaasta rahkatäytteestä ja rapea muru viimeistelee herkun. Tätä murupiirakkaa kannattaa kokeilla!
Reseptin ainekset
30 palaa
Taikina ja muruseos
250 g
voita
8 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
ruokasoodaa
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
piimää
2
munaa
Täyte
500 g
maitorahkaa
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2
munaa
1
sitruuna
Sitruunarahkapiirakka – ohje:
- Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon rasvasula.
- Jaa taikina kahtia. Säästä toinen puoli pinnalle tulevaan muruseokseen. Sekoita pohjaksi tulevaan taikinaan piimä ja munat. Älä huoli, vaikka taikinaan jää pieniä paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana. Levitä pohjataikina leivinpaperoidulle uunipannulle.
- Valmista täyte. Sekoita rahka, sokerit ja munat keskenään. Pese sitruuna hyvin, raasta kuoren keltainen osa ja purista hedelmän mehu. Lisää ne täytteeseen.
- Levitä rahkatäyte pohjan päälle ja ripottele muruseos päälle. Paista sitruunaista rahkamurupiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jaa jäähtynyt rahkamurupiirakka pieniksi annospaloiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat