Sitruunainen rahka-murupiirakka

50 min
4.1
33

Sitruunainen rahka-murupiirakka

Ihana sitruunainen rahka-murupiirakka toimii aina! Supersuosittu kolmikerroksinen herkku saa mehevyyttä raikkaasta rahkatäytteestä ja rapea muru viimeistelee herkun. Tätä murupiirakkaa kannattaa kokeilla!
Teksti Tuula Väyrynen, Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

Taikina ja muruseos

  • 250 gvoita
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlruokasoodaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlpiimää
  • 2 kplmunaa

Täyte

  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 kplsitruunaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon rasvasula.

Jaa taikina kahtia. Säästä toinen puoli pinnalle tulevaan muruseokseen. Sekoita pohjaksi tulevaan taikinaan piimä ja munat. Älä huoli, vaikka taikinaan jää pieniä paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana. Levitä pohjataikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

Valmista täyte. Sekoita rahka, sokerit ja munat keskenään. Pese sitruuna hyvin, raasta kuoren keltainen osa ja purista hedelmän mehu. Lisää ne täytteeseen.

Levitä rahkatäyte pohjan päälle ja ripottele muruseos päälle. Paista sitruunaista rahka-murupiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jaa jäähtynyt rahka-murupiirakka pieniksi annospaloiksi.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä