Sitruunainen rahkamurupiirakka
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minIhana sitruunainen rahkamurupiirakka toimii aina! Supersuosittu kolmikerroksinen herkku saa mehevyyttä raikkaasta rahkatäytteestä ja rapea muru viimeistelee herkun. Tätä murupiirakkaa kannattaa kokeilla!
4.1
Kuvat
Julkaistu 18.2.2013

Sitruunainen rahkamurupiirakka
Reseptin ainekset (30 palaa)
Taikina ja muruseos
- 250 gvoita
- 8 dlvehnäjauhoja
- 3 dlsokeria
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tlruokasoodaa
- 2 tlvaniljasokeria
- 2 dlpiimää
- 2munaa
Täyte
- 500 gmaitorahkaa
- 2 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 2munaa
- 1sitruuna
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon rasvasula.
Jaa taikina kahtia. Säästä toinen puoli pinnalle tulevaan muruseokseen. Sekoita pohjaksi tulevaan taikinaan piimä ja munat. Älä huoli, vaikka taikinaan jää pieniä paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana. Levitä pohjataikina leivinpaperoidulle uunipannulle.
Valmista täyte. Sekoita rahka, sokerit ja munat keskenään. Pese sitruuna hyvin, raasta kuoren keltainen osa ja purista hedelmän mehu. Lisää ne täytteeseen.
Levitä rahkatäyte pohjan päälle ja ripottele muruseos päälle. Paista sitruunaista rahkamurupiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jaa jäähtynyt rahkamurupiirakka pieniksi annospaloiksi.